Nejste přihlášen/a.
Asi takhle-znáte-li Puga, znáte i Cíťu-vady, choroby totožné je to jeden koncern, motory, převodovky identické. Jinak C4 má blíže k 306 (ZX-ku) ze kterých vychází,resp je nástupnický model po C-ZX (jinak ZX bylo skoro totožné se 306!) než ke 206.Máte 5d nebo kupé(3d) eventuálně spíše raritní sedan.
I když mám jednu C4-ale 1,6HDi-16V-66kW. Tak zatím nic-jediný problém jsem odstranil, tedy problém,No problém-vyměnil jsem vanu motoru, původní má prolis s vyp. šroubem do motoru, nová vana již opačnětedy ven a tím vyteče i víc oleje. Nevím jak 1,4,ale HDi mají rozvodový řemen a mezi vačkami pak ještě řetízek -ten jsem , mechamik neměnil neboť je zetím OK prý až při 3. či 4. výměněn rozvodů-mám po druhé.Pokud je to ještě motor řady TU pak toto odpadá a jde o starý, lety prověřený motor montovaný už snad od BéXa a od 106, 306... Jinak má (PSA už od cca1985?) pozinkovanou kastli-zde no problém (pokud nebolo po nehodě a špatně opravené!Pokud budete chtí tak písněte do SZ nějakíé materiály k tomu mám!Tedy pokud nechcete složitě hledat.
Motor 1,4 není řada TU ale je to řada ET typ ET3J4,ET-typová řada, 3 kubatura,J4 typ vstřikování paliva. Je to sice DOHC, tedy šestnáctiventil,ale nemá mezi vačkami ještě řetěz jako 16v HDi!
Jinak kolega Jmlc píše o věcech o kterých tedy i přes vyšší nájezd nevíme, máme přes 200 000km a mimo zlomené dráty v "krku" do zadních-tedy kufrových dveří,nic špatného.Jediné co nefunguje je tempomat, snad jediná věc, jinak je to holátko.Po výměně spojky a rozvodů, před prodejem byla dělána GO přední nápravy a dány nové pneu, máme víc jak rok, syn dojíždí denně do práce celkem cca 50 km
kolega píše o HDI - nejsem si jist, jestli píše i o benzínové 1,4
Já mám asi měsíc C4 z roku 2008, nájezd 113tis doložený, 1,4 65kW.
Mám z vozu smíšené pocity, ale s ohledem na doložený servis, novou baterii, rozvody před 10tiskm, dobré brzdy... aktuálně bez nutného servisu a ceně 41000,-Kč jsem v podstatě spokojen.
Vady jsem podle kolegy @totak asi vychytal ty nejběžnější - ale je to asi dané tím, že to auto roky řídila starší paní způsobem, který bych raději nerozváděl. Podle faktur ji servis dost tahal za kapsu.
Co mne nejvíc štvalo:
1) plast pod čelním sklem - torpédo - vždy všem padá. U mne zatékalo na filc, který měl odhlučnit motorovou část - ta nasákla a držela vlhkost. Spousta diskutujících problém řeší přilepením natvrdo na sklo - já to podložil o kryt baterie a urval ten filc
2) stahovačky oken - je to kurvítko, které se řeší více možnými způsoby - závada může být na více místech - okno sjíždí, když ho chcete dát nahoru...
3) páté dveře mají v jednom průchodu kabely i hadičku ostřikovače - to působí problémy s kufrem-zámek i ohřívání okna
4) servis kroutí hlavou, proč fungují první 3 rychlosti větrání, ale nefunguje 4. To samé teď řeší i kolega - snad přijde na důvod a způsob opravy
5) spotřeba může být 6-8,5 litrů podle typu jízdy - já bohužel jsem na té horší hodnotě
6) kdo má čidla světel a ostřikovačů, má problém s automatickým zapnutím stěračů... nebo světel. Já nemám čidla, ale světla se mi už 2x sama zapla
7)vnitřní vlhkost - bojuju s tím už celý měsíc. Nepomohlo ani pořádně vysušené auto - za 14 dnů vlhkost a namrzání čelního skla zevnitř...
dále mne štve řešení USB z palubky - když napojím kameru, myslí si, že je napojena do PC a nenahrává... takže ji musím napojit do zásuvky 12V, ale ta je mezi předními sedačkami... celé je to tak nějak nešikovné. A taky mne seje ten plechový zvuk při zavírání dveří - jako by to ani nebylo pořádný kus auta.
Po xsaře a C5 je ta moje C4 dost velké zklamání.
Větrák na 4 nejde - měl by to být předřadný odpor, přerušený obvod "mimo odpory"... Mělo by to jít změřit..
Vlhko může souviset s torpédem a zatejkáním do ventilace.. Nebo klapky ventilace na vnitřní okruh a zvenku nepustí
Spotřeba často lambdy, čidlo teploty.. Italská údržba + VIF neuškodí..
klapka funguje, torpédo řeším měsíc a vypadalo to, že bylo ok - teď najednou zase vlhkost a námraza
ten větrák proberu se servisem - díky za námět!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.