Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejspolehlivější auto pro cestování

Od: cestovatel odpovědí: 8 změna:

Ahoj, jaké auto byste mi doporučili pro cestování? Rozmýšlím se mezi VW Transporter a Toyota Proace... a případně, jakou motorizaci, a proč :)

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cestoval bych v Ducatu. Hodně firem ho navíc předělává do obytňáků (Adria).

Ideálně s motorem Iveco.

Nebo VW Crafter.

Když cestovat, tak ne v pidi autě (MPV).

hodnocení

1x

Já mám Citroen C8. Vejdeme se do toho i s přáteli a zavazedly. Posez příjemně vysokej. Zvládne i rozumnou polňačku (samozřejmě to není Wrangler). Po česku i zahraničí najedu kolem 30 tisíc kilometrů za rok. Pohon samozřejmě LPG.

Pro cestování je zapotřebí kromě auta ještě být zabezpečený - u pojistky mít tu nejlepší možnou asistenci. Opravdu se to vyplatí.

jirib
hodnocení

1x
Cestovat levně=Citi go ,nejlépe ještě elektrické.
Vaše nároky?Cestujete sám nebo z rodinou,krátké vzdálenosti nebo draze k moři...
To všechno jste měl uvést v dotazu...
Za mně ani jeden,co jste uvedl.

hodnocení

1x

Co se týká spolehlivosti-tak volit vlak a poté bus!

A co se týče časové spolehlivosti, tak taxík ;)

perditax
hodnocení

0x

Sluzebni.

Nejsilnejsi motorizaci s co nejvyssi papirovou spotrebou.

V pripade problemu nic nemusite resit, neni to vase auto, ale zamestnavatele.

joudic*
hodnocení

0x
nejspolehlivejsi auto pro cestovani je to, ktere si nekoupite

romanroven
hodnocení

0x

S Toytou nemám praktickou zkušenost. Přesto si myslím, že se jedná o oba vozy ve stejné kategorii, takže by podle mne rozhodoval při výběru mezi nimi spíše rozdíl v jejich technickém stavu. Co se týká motorizace, asi naštvu příznivce nafty. Já i přes o trochu větší spotřebu oproti naftě, bych volil benzín z jednoho praktického hlediska. Předpokládám, že budete cestovat křížem krážem po trasách, které neznáte. Když vám někde dojde nafta a motor zavzdušníte, pokud to motor přežije, pak budete mít potíže s odvzdušněním palivového systému a tohle u benzínu nehrozí. Navíc můžete narazit na nekvalitní naftu a odpravíte motor (stalo se to známému u nového BMV). Opravdu záleží na tom, kde budete cestovat. Jinak 100 a více HP neuškodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]