Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovací senzory-Mazda 5 - stále píská

Od: jaraz® odpovědí: 3 změna:

Mám mazdu CR1 2010 a po jedné návštěvě myčky se začaly parkovací senzory aktivovat kdykoliv to uznaly za vhodné.*bzum* Postupem času se situace zlepšila, (asi vyschly),ale dneska jsem jel do Prahy (takřka 90 km) a protože tady celou noc pršelo a cestou také,bylo to o uši-nepřetržitě. V místním servisu reagovali tak,že je to dovoz z Belgie,kdoví jaká je to samodělka,objednají senzory a nebudou to ty správné atd. viditelně nebyl zájem s tím něco dělat. "Můj" mechanik mi řekl,že to není problém,stačí vyndat tu správnou pojistku - já ale sedím u webu,listuji Manuálem Mazdy 5 a bohužel jsem se nedozvěděl, která pojistka by to měla být. Nemám problémy s parkováním,takže bych se obešel i bez nich,říkal jsem,že přestřihneme kabely,to se mu ale nelíbí. Poradíte co s tím?

pro zajímavost,při zpáteční cestě se ozvaly asi jen 4X a ve správném okamžiku

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Záleží jestli to je bastl nebo originál.. K originálu seženeš schema, k bastlu těžko, takže někdo musí hejbnout kostrou a zapojení si zjistit, podle situace opravit nebo odpojit. Jen střihnout drát je prasárna a může to i nadělat škodu (zkrat ale částečný který ještě nepřepálí pojistku ale už něco zvládne tavit...)..

Tip na kabeláž v nárazníku k čidlům = konektory, prodřený nebo ohnilý dráty... = shodit nárazník a podívat se, nebo aspoň měřit na konektorech v kufru...

Pípáky zbytečný nejsou ani když umíš couvat, hlavně před sámoškou když ti za auto vleze děcko který v zrcátku ani oknem nevidíš...

hodnocení

0x

šel bych rovnou po kabeláži čidel mám tu známího s tímto vozem a když se mu tento problém oběvil našli sme u dvou čidel uhnilí kablík

ještě sem todle zažil když dotyčnej nacouval u krámu do jinýho auta a trefil si čidlo

hodnocení

Děkuji za rady, mechanik se na to příští týden podívá a slíbil,že závadu opraví , už ví jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]