Nejste přihlášen/a.
Buď musí původní majitel odhlásit pojištění o něco později a můžete jet domů na jeho pojistku, nebo si auto musíte pojistit sám ještě než pro něj pojedete.
Pokud by z prodeje sešlo, tak uzavřená pojistná smlouva (každá) lze vypovědět do 2 měsíců od sjednání. A pokud je to smlouva vznikající zaplacením, tak bez zaplacení vůbec nevznikne.
Ještě doplním, že k uzavření pojištění vám stačí znát RZ, vše ostatní už mají v registru. Já to pro jistotu dělal tak, že jsem to pojistil asi 3 dny před přepisem, takže se pojištění chvíli překrývala. Ono tam je tuším 8 dní, do kdy to musíte pojistit, ale lepší ČKP nedráždit, pár dní vás nevytrhne.
můžete si nechat online udělat jen "převozní pojištění" na týden nebo jaká je doba...stačí jim VIN auta...něco jako když pojišťujete sebe na dovolenou...to je jedna varianta...nebo jak už tu zaznělo...prodejce auto odhlásí až den po přepisu...já to tak dělal předloni když jsem prodával auto...smlouvu jsem vypověděl den po prodeji
Dobrý den, doporučovali bychom Vám, abyste si sjednal pojištění již na den prodeje, abyste v případě jakékoliv nehody cestou domů z prodeje, nemusel řešit nepříjemnou situaci, kdy by případné plnění včetně malusů šlo z pojištění prodávajícího. Z pohledu právního jste Vy jako kupující povinen sjednat si pojištění v den přechodu vlastnických práv stanovených kupní smlouvou. Zároveň prodávajícímu může jeho pojišťovna ukončit pojištění zpětně dle kupní smlouvy, kterou při žádosti o ukončení svého pojištění pojišťovně předloží. Zde žádná zákonná lhůta pro sjednání pojištění, jako je tomu pro přepis vozidla v registru silničních vozidel (10 dní) není. Je však rozhodně lepší, být na vše připraven a mít již na den převozu sjednané své vlastní pojištění vozu. V případě sjednání pojištění přímo na některé z poboček pojišťovny, je pojištění platné již samotným podpisem, v případě online sjednání je pojištění platné úhradou, na kterou Vám pojišťovna dává časový limit zpravidla okolo 10 dní. Pro sjednání pojištění Vám postačí znát některý z identifikátorů vozidla tedy RZ či VIN. Pro doplnění dalších informací Vám pojišťovna poskytne lhůtu několika dní. Pro bližší informace je nejlepší se obrátit přímo na pojišťovnu.
Česká kancelář pojistitelů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.