Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu jakou vazelínu použít do ložisek zadních kol na autě? Ložiska jsou to kuželíková a je to snad stejný nebo podobný styl jako měli feldy. Doma mám vazelínu A00 případně LV 2-3 je některá z nich vhodná nebo raději koupit nějakou jinou? Děkuji
A00 v žádném případě!
Do kol pouze LV 2-3 Mogul. Taky ji dávám.
Hlavně pořádně prohníst a vecpat prsty do klecí ložisek. Ne jen omatlat po povrchu. To je jako je nenamazat.
Pořadně protlačit klecí kuželíků, aby to samo teklo druhou stranou.
A v bubnu napatlej vrsrtvičku do toho meziprostoru dvou ložisek. Odstředivou silou a zahřátím se ložiska budou z tohoto prostoru domazávat.
Takto radí i dílenská příručka a je to tak i origo z fabriky.
Tak nezapomeň.
Děkuji za radu takže můžu použít tu LV 2-3 a bude to v pořádku a aspoň nemusím kupovat další pixlu.
Chci totiž měnit na mé super káře na jaře zadní brzdy a dost věcí kolem. Bubny, čelisti, válečky, pružinky a když se budu dělat i s bubny tak bych rád v náboji vyměnil ložiska určitě si to zaslouží po 320tkm. A určitě je většina těch věcí původních. Když jsem auto koupil tak se mi jednou stalo, že upadla na jedné čelisti ta brzdící část a kolo se pak hřálo. Po výměně mi pak bubny do nových čelistí udělali pěkný zářez. Stejně tak chci měnit zadní tlumiče, protože ty jsou od pohledu taky původní. Ale to už je mimo původní otázku.
Doporučím ti schovat si po výměně ty staré pružiny, mističky a kolíky pokud nejsou už opravdu hodně prorezlé, ty dnešní díly sice vypadají hezky, ale nic nevydrží, jak mechanicky tak povrchovou úpravou. Místo žlutého pozinku je jen bílý nebo na pakny místo pozinku je použita jen barva, případně opět bílý pozink. Známý automechanik taky prská nad výdrží dílů i na nová auta..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.