Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí mi kontrolka motoru a červené šipky

Od: lenka* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, po nastartování auta Ford focus kombi 2007, mi motor běží , světla svítí ale palubka , rádio a topení nejde. Jen sviti červená šipka a motor. Po cca 15 vteřinách se vše probere a funguje jako by se nic nestalo. Stalo se nám to už po několikáté .
Svítí mi kontrolka motoru a červené šipky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co takhle místo věštění co to znamená jít na diagnostiky vyčíst závady-pokud se toto stalo vícekrát , jistě je záznam chyby v paměti!

Jo, u "elektroniky" bývá těch možností víc. Takže nezbývá než na diagnostiku a "přečíst" paměti. Pouze v případě, že svítí po nastartování červeně kontrolka mazání, tak motor ihned vypnout a zjistit důvod, případně je odtáhnout do servisu. V tomto případě je jakékoliv prodloužení chodu motoru rizikem možnosti velmi drahé opravy.

hodnocení

3x

To si myslím, že bude souviset s emisemi. Po zahřátí motoru se vše upraví. Podobné věci jsem zažíval s Dacií Dokker

asd1
hodnocení

0x

Projít relátka pro obvody který zlobí, konektory k palubce i tištěný spoje v budíkách (někde uklepaný studený spoj, po ohřátí se to spojí a začne to fungovat)

erloit81
hodnocení

0x
Dělá mi to samé, budíky vyměněny, beze změny. Když by někdo řešil podobnou závadu, rád bych nějaké info k problémů..
lenka*
hodnocení

Mám vyřešené , mechanik vyměnil spínač zapalování a vše funguje

hodnocení

0x

Vidím to na závadu v desce palubního štítu a tam v jednotce CANbusu... U Fordu Focusu MKII je to častá závada... Obvykle to generuje tyto chyby a třeba i imobilizer, chybu v komunikaci apod.

přikláněl bych se k poruše palubní desky, jak píšou asd i hiawata. Nebo jinde uklepaný spoj, u Focus MK2 se uklepané spoje objevují. Známej ze stavby to tak měl. Nabízeli mu i celej motor-viděli cizince,tak mysleli,že s ním vyběhnou-mechoši. Tohle umocňují věci jako nízkoprofilový pneu,runflat. A to na český cesty nebo cesty upravený stavební mechanizací není ono.

Měl to tak i bratranec s MK2 ale tomu kontrolka svítila furt.Tomu to opravil borec za krásný peníze obyčejným přepájením. Taky měl nízkoprofily

lenka*
hodnocení

U mě už vyřešené . Mechanik vyměnil spínač zapalování u startéru a vše funguje .

Tak to je pěknej nesmysl... Spíš zrovna náhoda..., kostra?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kontrolka motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]