Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat: 30.4 jsem podepsal kupní smlouvu na koupi ojetého auta od Forda, je pravda, že nás tlačil řas, bylo po zavírací době a podepsal jsem smlouvu, kde není ani uveden stav vozidla a ani stav tachometru. jen číslo auta, rok výroby, VIN.Zatím jsem nic nezaplatil, zaplatit a převzít auto mám 3.5. Mohu od této smlouvy odstoupit aniž by mě čekal nějaký postih? Vypovězení musí být písemně?
Moc děkujii za odpověď
Dobrý den.
Odstoupit od smlouvy můžete vždycky.Záleží zda je uzavřena podle Občanského nebo Obchodního zákoníku a jaké obchodní podmínky má dotyčný prodejce.Také je důležité zda bez udání důvodu nebo pro vadu výrobku.
Kdo dnes kupuje nějaké auto pod tlakem, v časové tísni a po zavírací době? Jen tzen, kdo má hodně penětz na rozhazování. Čím méně toho bude napsáno v kupní smlouvě, tím lépe pro prodejce. Nejlepší je formulace "kupuji auto jak stojí a jak leží"...samozřejmě opět jen pro prodejce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.