Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana oceli proti rezu

Od: koroze odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám dílnu ve nevytápěné stodole.

Občas když je mráz tak si přitopím naftovým topidlem, ale jinak zde je zima - + po oteplnení vlhkost.

A to je ten problém mám tady i skládek veškerých šroubů a šroubků, nářadí atd.

A vše mi začíná reznout, prosím o doporučení jaká konzervační prostředek použít na ochranu proti povrchové korozi.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Já používám Konkor sprej.

jendad
31.12.21 17:35

*palec*

hodnocení

3x
Při oteplení nevětrejte, ale nejdřív zatopte a až vnitřní teplota stěn bude vyšší jak venku pak větrejte naplno.
Na konzervaci Konkord nebo jakýkoliv řidký olej.

Asi překlep? Konkord je totiž cz výslovnost Francouzsko-anglického nadzvukového dopravního letadla Concorde. Vy myslíte ale konzervační olej (a taky čisticí na zbraně ) KONKOR (ve spreji od coyote Konkor 101) na toto použití ideální prostředek.

Ano, dík za opravu

olinl
hodnocení

1x

Používat pozinkovaný materiál nebo utěsněné nádoby. V případě dostatku financí vyřešit stodolu po stránce zateplení a odizolování podlahy od spodní vlhkosti (tím začít).

kepler*
hodnocení

1x

Nejprimitevnější a nejlevnější ochrana: namazání olejem (převodovým, motorovým. Po použití lze nářadí snadno odmastit některým z těchto přípravků: unifleg.cz/...

jok*
hodnocení

1x
Šrouby + matky, vruty atd. mám v olejove lázní ...stačí trochu aby byli jen mastné. Uložit do nádoby (plechovka, sklenice, PVC krabice atd.) a zalít trochou hustšího oleje já dávám motorový

hodnocení

0x

Mám to nastejno,když vozím v zimě v autě kufr s nářadím a pak vejdu s kufrem do teplého obýváku. Takže prostříknu WD 40 sprayem .

Ochrana oceli proti rezu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]