Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zetor 6718 kouřivost

Od: pesek odpovědí: 6 změna:
Zdravím mám zetor 6718, motor je po GO, chytá na drc běží pěkně a tahá pěkně, ale z výfuku mi jde lehce modrý kouř na volnoběh. Neví někdo co by to mohlo způsobovat? Řekl by jsem ze je lehce zakarbonovaná klapka výfuku, děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Vstřiky,kroužky,čerpadlo.
Lehce modrý kouř je zcela normální...
Kolik to splňuje euro...0(nula),tak to neřešte.Pokuď to nežere olej,tak o.k.

hodnocení

1x

Zdravím, modrý kouř znamená studený motor i v tahu bude kouřit modře. Po zahřátí v tahu bude kouřit černě.

hodnocení

0x

Řekl bych normální. Lidi tam lejou M6A bez aditiv a celý motor silně zakarbonovaný. Já leju M7ADSIII a motor opoznání čistější i na odstředivce a kouří pořát stejně.

Záleží i na vstřikách a dávce rotačního čerpadla nafty.

...

Spousta lidí píše GO a půlku věcí neudělá. GO není jenom rozebrat a složit a přetěsnit (odtlakovat, vstřiky, repasovat čerpadlo, přebrousit kliku, nové lágry, zabrousit ventily na hlavách, atd...)

noha
... Rotační čerpadlo u starého ZETORA?
Modrý kouř může znamenat spalování oleje, doporučuji sledovat hladinu oleje v motoru i ve vstřikovacím čerpadle a na závěr nezapomeňte přetáhnout hlavy po najetých (natočených) mth.

... oprava vstřikovací čerpadlo s vačkou...*hi*

hodnocení

0x
Jezdíte moc polehku, občas potřeba stroj zapřáhnout do tahu ať se vypálí karbon, ale motor musí být zahřátý. Po go pozor tam musíte motor zajet, pak můžete vypalovat karbon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]