Nejste přihlášen/a.
Přátelé, kamarádi.
Již hodněkrát jste mi již tady poradili a dnes mi sice asi neporadíte, ale potřeboval bych spíše názor jak by jste postupovali.
Je mi zcela jasné, že popisovat závadu, kde hledám příčinu je složité, ale pokusím se v kostce napsat problém.
Mám čtyřkolku jedno válec obsah 500ccm se vstřikováním EFI (denzo) s posilovačem řízení EPS rok 2020.
Při jízdě v jakémkoliv režimu, tedy v chladu, teple, s motorem studeným, teplým , v terénu, na cestě , rychle , nebo redukovaně pomalu mi na pár vteřin přestane běžet motor. Většinou je výpadek na cca 2-4 vteřiny a někdy motor zgabe úplně do nuly. Pokud motor zdechne úplně nikdy není problém na první otočení znova nastartovat. Někdy stačí ubrat plyn a motor se chytne, ale tím, že výpadky jsou většinou jen krátké, může být ubrání plynu jen matoucí ...
Výpadky bývají třeba 2 až 3 za sebou a pak třeba i 2 dny nic, ale teď se jejich frekfence zvýšila. Někdy skáču i po 100 metrech hodněkrát za sebou a druhý den nato žádný výpadek.
Tento problém mě trápí již několik měsíců a docela mě děsí představa, že nedojedu...
Co jsem zatím v rámci svých možností dělal.
Jelikož nejsem schopen vůbec stanovit zdali problém je v zapalovaní, nebo v rámci benzínu, tak jsem demontoval veškeré plastování a každý konektor odjistil a prostříkal kontoxem. Veškeré vedení elektroinstalace prošel a hledal defekt, kde by byl skřípnutý, nebo prodřený kabel, výměna svíčky, veškeré ukostřovací body prošel novou instalací. Dále pak udělal jízdu bez víčka nádrže a i bez benzínového filtru a nic, beze změny.
Nevím jak dál pokračovat.
Servis se vyjádřil, že závada se neprojevila opakovaně, resp. není záchyt i přesto, že je stroj v záruce...
Měl bych však dotaz zda-li je možné zjistit nějakým měřením, např.dejme tomu klešťákem zda mi v době výpadku pálí svíčka?, nebo jak mám rozlišit jestli je závada v zapalovaní, nebo ve vstřikování?
Díky všem za názory...
Jde to vyreklamovat vcelku bez problémů, prodejce tě s "neprojevením závady" jen vyfakoval. Reklamaci jim hoď na hlavu že závada nebyla odstraněna a nadhoď mu znalecký posudek a že příště budeš reklamovat s nim + zaúkoluješ i právníka... Komunikuj pouze prokazatelně.
Problém tipuju v elektrice - konektory, zlomený drát, elektronika utřepané spoje, stedené spoje k součástkám.. Pokud jde diagnostika tak něco jde najít sledováním live dat co tam vypadává, jinak "hledej šmudlo" měřit, rtozebírat přepájet tišťáky a podobný radosti.. Pokud neumíš měřit tak metoda pokus omyl, ale to chce přístup k dílům a měníš až se trefíš (takhle často jedou servisy a zákazník platí plnou palbu za díly i za práci
V záruce bych to hodil na prodejce ať se stará on a když neopraví tak si nechal vrátit prachy..
Diagnostiku to má, nic méně bez záznamu...
Dělá to již cca 2000 km a byla doba kdy to neudělalo třeba měsíc až teď to vygradovalo...
Filtry čisté, resp. během té doby několikrát čistěn a svíčka nová, resp. stará krásně cihlová.
Ta fajfka by mohla fungovat...
Jinak proměření snímání škrtící klapky není v mych silách, protože ono to bude fungovat, když výpadek je jen nahodile 2-4 vteřiny...
Je to prostě blbá závada...
Nestálá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.