Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závada čtyřkolka

Od: michalbc® odpovědí: 9 změna:

Přátelé, kamarádi.

Již hodněkrát jste mi již tady poradili a dnes mi sice asi neporadíte, ale potřeboval bych spíše názor jak by jste postupovali.

Je mi zcela jasné, že popisovat závadu, kde hledám příčinu je složité, ale pokusím se v kostce napsat problém.

Mám čtyřkolku jedno válec obsah 500ccm se vstřikováním EFI (denzo) s posilovačem řízení EPS rok 2020.

Při jízdě v jakémkoliv režimu, tedy v chladu, teple, s motorem studeným, teplým , v terénu, na cestě , rychle , nebo redukovaně pomalu mi na pár vteřin přestane běžet motor. Většinou je výpadek na cca 2-4 vteřiny a někdy motor zgabe úplně do nuly. Pokud motor zdechne úplně nikdy není problém na první otočení znova nastartovat. Někdy stačí ubrat plyn a motor se chytne, ale tím, že výpadky jsou většinou jen krátké, může být ubrání plynu jen matoucí ...

Výpadky bývají třeba 2 až 3 za sebou a pak třeba i 2 dny nic, ale teď se jejich frekfence zvýšila. Někdy skáču i po 100 metrech hodněkrát za sebou a druhý den nato žádný výpadek.

Tento problém mě trápí již několik měsíců a docela mě děsí představa, že nedojedu...

Co jsem zatím v rámci svých možností dělal.

Jelikož nejsem schopen vůbec stanovit zdali problém je v zapalovaní, nebo v rámci benzínu, tak jsem demontoval veškeré plastování a každý konektor odjistil a prostříkal kontoxem. Veškeré vedení elektroinstalace prošel a hledal defekt, kde by byl skřípnutý, nebo prodřený kabel, výměna svíčky, veškeré ukostřovací body prošel novou instalací. Dále pak udělal jízdu bez víčka nádrže a i bez benzínového filtru a nic, beze změny.

Nevím jak dál pokračovat.

Servis se vyjádřil, že závada se neprojevila opakovaně, resp. není záchyt i přesto, že je stroj v záruce...

Měl bych však dotaz zda-li je možné zjistit nějakým měřením, např.dejme tomu klešťákem zda mi v době výpadku pálí svíčka?, nebo jak mám rozlišit jestli je závada v zapalovaní, nebo ve vstřikování?

Díky všem za názory...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Jde to vyreklamovat vcelku bez problémů, prodejce tě s "neprojevením závady" jen vyfakoval. Reklamaci jim hoď na hlavu že závada nebyla odstraněna a nadhoď mu znalecký posudek a že příště budeš reklamovat s nim + zaúkoluješ i právníka... Komunikuj pouze prokazatelně.

Problém tipuju v elektrice - konektory, zlomený drát, elektronika utřepané spoje, stedené spoje k součástkám.. Pokud jde diagnostika tak něco jde najít sledováním live dat co tam vypadává, jinak "hledej šmudlo" měřit, rtozebírat přepájet tišťáky a podobný radosti.. Pokud neumíš měřit tak metoda pokus omyl, ale to chce přístup k dílům a měníš až se trefíš (takhle často jedou servisy a zákazník platí plnou palbu za díly i za práci *smich*

V záruce bych to hodil na prodejce ať se stará on a když neopraví tak si nechal vrátit prachy..

spu
hodnocení

0x

Jestli to má zapalovací cívku, tak vyzkoušet jinou.

hodnocení

Ano, cívku i CDI, ale jedině koupit novou...

spu

Kupovat ne, může to být i něco jiného. Lepší je si půjčit pokud máte od koho.

hodnocení

Bohužel nemám možnost půjčky.

V dnešní době nikdo ani nic takového do zapůjčky nedá...

kare
hodnocení

0x
Nezbývá Vám než zkoušet dál.
Nemá to náhodou i konektor pro diagnostiku?
Pokud budete hledat dál sám tak:
Proměřit snímač škrtící klapky a čidlo teploty beru jako minimum.
Začal bych z jedné "strany"a postupoval dál. Vypustit nádrž, vyzkoušet zda jde kohout ve všech polohách(zda vůbec je). Nalil nový aditivovaný benzín (popřípadě přidal VIF).
Pokud se vrátíme k zapalování, svíčka má správný odtrh?
Trochu by Vám mohla pomoct tato svítíci fajfka.
ctyrkolky-atv.cz/...
Také nic nepište o vzduchovém filtru.(molitan, papír, nový, starý).
hodnocení

Diagnostiku to má, nic méně bez záznamu...

Dělá to již cca 2000 km a byla doba kdy to neudělalo třeba měsíc až teď to vygradovalo...

Filtry čisté, resp. během té doby několikrát čistěn a svíčka nová, resp. stará krásně cihlová.

Ta fajfka by mohla fungovat...

Jinak proměření snímání škrtící klapky není v mych silách, protože ono to bude fungovat, když výpadek je jen nahodile 2-4 vteřiny...

Je to prostě blbá závada...

Nestálá...

Mě takhle u auta vypadávala elektrika při blinkrech, nedělá to taky při zapnutí/ vypnutí něčeho?( brzdy,světla, houkačka..?)

hodnocení

Ne nemá to na nic vliv...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]