Dobrý den, auto při startování nic nedělá, inkonky nepohasnou a startér netočí. Ovšem pokud držím klíč v poloze startování a zároveň bouchám pod volant do plastů tak najednou začne startovat a můžu jet. Myslíte že je tam nějaký přechodový odpor či špatná spínačka?
Oddeklovat plasty a zkontrolovat spoje, vodiče, konektory, případná osazení relátek, pojistek, případně poklepávat na některé části, až se ukáže co to způsobuje za součástku. Pod volantem práce nic moc..
U mě byl problém se "spínačkou". Nějakým záhadným způsobem se pootočila a při poslední poloze na sebe nedosáhly kontakty. Dobrá zpráva je, že lze auto stále nastartovat kabelem "napřímo" vytáhnutím žlutého drátku, co vede ke startéru a spojit toto místo s +12V pólem u baterie. Klíč musí být v 2. poloze. Bacha, jiskří to.
Lidé se na mě dívali jako na zloděje, právem. Nakonec jsem ani novou spínačkou nepoužil, zkrátka ji stačilo uchytit do takové polohy, kdy funguje. Ovšem zajímavá porucha a zkušenost.
Má to své výhody, nikdo to neukradne Kamarád vždy nechával stát auto s otevřenými okny, rádio zapnuté, klíče v zapalování a nebál se. Auto totiž startovalo, jen když vypnul rádio.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.