Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v ostrikovacich

Od: ducar odpovědí: 9 změna:

Ahoj, kdy tak zhruba se doporucuje nalit zimni smes do ostrikovacu? kdyz uz nejsou mrazy jaky byvaly? zhruba od listopadu nebo drive?

jinak co vse se muze znicit pokud by zamrzla letni smes krome hadicek a nadobky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nalít raději dopředu , tedy dříve než se čekají mrazy. Jinak na starém F125p jsem měl vždy vodu a nikdy se nic nestalo, až to rozmrzlo, tak to zase fungovalo..Nevím jak by toto obstálo na dnešních autech.

hodnocení

1x

Když je pod +4 °C. Ale bacha na dnešní nemrznoucí směsi, které rozhodně nemusí být vždy nemrznoucí. Jednou jsem koupil nemrzku v Penny a po ostříknutí okna mi vmžiku celé zamrzlo. Bylo jen malinko pod nulou. A taky nedoporučuju ředit vodou, i když si říkáte, že takový mráz přece ještě není, tak ušetřím...

Jo toto se mi taky stalo, ale při pokusu lehce namrzlé ostříknout a setřít. V ten moment to na skle zmléčnělo a vidět bylo kulové.Ta směs byla na -20°C

hodnocení

1x

Já mám nemrzku téměř celoročně. Jen když jsou vedra a dojde, tak koupím letní třeba 2 litry.

Nádobku mám 7 litrů (ostřikovače světel), takže naleju nemrznoucí zimní a nestarám se.

Zmrzlá voda může zničit i motorky a vytápěné trysky.

Horší je spíše demontáž a přístup k těm motorkům než nejich cena.

hodnocení

0x
Nemrznouci kapalinu davam az hrozi mrazy. Cca v listopadu, i kdyz se jeste na chvili otepli. Mrazem muze odejit motorek odstrikovacu, nadoba odstrikovacu, ale za tricet let se mi to jeste nestalo….

spu
hodnocení

0x

Já nedávám vůbec

hodnocení

0x

Já ji tam mám s přídavkem "čistícího koncentrátu do ostřikovačů" celý rok a nemusím nic řešit a hlídat. :)

ducar
hodnocení

Jeste mensi dotaz, je nejak mozne zjistit jaka voda je v ostrikovacich? kdyz ji neni hodne, abych ji videl v trubkach nebo nadobce, krom "čuchu", na ktery nemusi byt spoleh, primo barvu nevidim kdyz ji vystrikam na sklo

"Vycucnout" z nadržky? Rozpojit vedení a vystříka do lahve? Pamatovat si co jsem tam kdy nalil?

JInak v autě mám ve ěl pet lahvi ještě zbytek letní a světe div se letos ten zbytek (necelého půl litru) ještě nazamrzl !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]