Ahoj, obecně se nedoporučuje mýt auto kolem minusovych teplot, včera jak mrzlo, dnes mám hodně zasvikany auto, u nás je okolo 2 stupňů, je tato teplota už vhodná pro umytí auta na samoobsluzce wapkou nebo mám ještě pockat až bude nad 5 stupňů?
stačí když nemrzne. já jednou myl auto na wapce když byly asi mínus dva, a už chápu proč se to nemá dělat přimrzly mi pak stěrače. na myčce by to ale mělo být vpohodě, tam tu vodu zfoukne fukar
Bezkontaktní myčky fungují do -7°C, takže běžně myju auto i v mírných mrazech, ona ta voda ve wapce je teplá, takže nic nikde nenamrzá. Zejména v teplotách okolo 0 je plno břečky a než bych šmudlal okna a světla a značky, tak za dvacku opláchnu celé auto.
Jak známo, voda mrzne při 0°C. Pokud máte jistotu, že teplota neklesne k nule, tak je to v pohodě. Akorát teda kombinace auto a wapka není zrovna citlivá. Hlavně ať nedopadnete jak já - půjčil jsem služebák kolegovi a on ho z vděčnosti protáhl myčkou. Do rána klesla teplota k mínus deseti. Auto šlo kupodivu otevřít, ale pak už zámek nefungoval. Já jel 40 kilometrů do práce s pootevřeným okýnkem a přivázanýma dveřma .
Dodržuji nepsanou zásadu, že v zimě se auto nemyje. Při mytí se voda a sůl dostanou do míst, kde mohou způsobit problém. V zimě auto špatně schne a může dojít ke korozi. Na to, že je karosérie pozinkovaná bych úplně nespoléhal a v různých dutinách se voda drží dlouho.
libor333
No k 0 by jít nemám už teplota, ale chápu, že zima není ideální počasí k schnuti. Pod 0 by ale teploty už nemeli jít, já jen že se teď často u nás sypaly chodníky a cesty tak jsem to chtěl ostříhat od ty soli aspon. Takže mám ještě pockat pár dní jestli teploty budou nad 0? Eventuálně umýt a dát do garáže?
Vyjádřil jsem se jasně, maximálně opláchnu okna, nechám okapat a dám auto do garáže. Myju až na jaře, kdy je teplota nad 10°C. Někdy na přelomu března a dubna, prostě podle počasí. Nikomu to nevnucuji, ale je to moje letitá zkušenost.
Libore, auto se používá v každém období. Třeba i když prší, leje, sněží, taje. Už jste zažil ledovku? Obalí se celé vozidlo a ráno musí taky odjet.
To v myčce se nestane, páč voda v myčce nezamrzne, fukar karoserii osuší. Asi byl nelpěl na Wapce, tlakově vodu, snad jen podběhy a spodek vozu. Po umytí a zaparkování bych otřel do sucha vnitřek dveří, aby nepřimrzli ke gumě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.