Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před nedávnem jsem koupil dědictví zatížené insolvencí, na jednom z pozemků stojí starý Fiat Punto s RZ, který nebyl předmětem kupní smlouvy. Nicméně v domě jsem od něj nalezl velký TP a klíče, ve velkém TP je zapsaná naprosto cizí osoba. Od původních dědiců vím, že auto "prý patřilo strýci", který již také nežije - převod od původního majitele asi nikdy neproběhl, tedy ani dědictví. Od ČKP mám zjištěno, že již cca 5 let není placené povinné ručení. Původního majitele se mi nepodařilo dohledat. Jak mám teď postupovat? Evidence vozidel ani PČR není schopna poradit a vystrčit auto někam pryč na parkoviště je mi proti srsti. Předem děkuji za odpovědi.
Ještě doplním: auto stojí na oplocené zahradě u domu.
body za tu první část - té druhé bych se bál - nemá právo volat někoho na likvidaci vozu, který není jeho.
Tak bych to šoupl pod pláštíkem noci na veřejnou komunikaci a udělal z toho tu překážku provozu, když to tedy chce mít policie dle pravidel, aby to mohla nechat odtáhnout.
Ostatně starosta Řeporyj Novotný takto ve své obci zlikvidoval řadu vraků, co to tam hyzdily, zabíraly místo i sloužily pro přespávání houmlesáků. ( prazsky.denik.cz/...
Zavolal bych policii (asi městskou) ať si to odtáhne. Je to na vašem pozemku a nemá to tam co dělat, tak ať konají svoji povinnost. Auto parkuje, kde nemá a plete se tam, takže splňuje podmínky pro odtah. Je jedno, jestli majitel žije nebo ne.
Tak mate viac moznosti, na vasom mieste to kludne na to parkovisko odtiahnem. PCR to nezaujima, o auto sa nik dlhodobo nehlasi, potom ho este mozete predat na cierno za cash rozoberacom na nahradne diely, pre istotu z docasneho mailu a na nejake docasne kartove telefonne cislo.
Toto nie je prepis, kde vam nieco hrozi (pokuty, poistne, nutnost eko likvidacie s papierom). Urady nemaju koho sankcionovat a ako ste videli, policia to ma viete kde.
to je teda rada, prodat načerno cizí auto říká se tomu krádež, a mimo porušení pravidel zdejší poradny to asi tazatel stejně neudělá když by neměl čistý svědomí i jen z přeparkování toho auta na jinej pozemek
proč by měl platit povinný ručení za auto který není jeho? pokud bych to chtěl řešit oficiální cestou tak bych se snažil dohledat člověka co je ve VTP a zjistit jestli je skutečný majitel auta, když ne, tak pátral dál komu to auto prodal. kdyby to bylo dědictví tak bych hledal advokáta kterej ho měl na starosti a u něj by se zjistil novej právněplatnej majitel.
nicméně reálně - já bych to s klidným svědomím odtáhl někam na parkoviště, a udělal z toho PNJ (problém někoho jiného)
Kradez? Uz ste niekdy mali do cinenia s policiou v CR alebo SR, ked ide o taketo drobne veci ako vrak auta?
Pravdu mate v tom, ako som porusil pravidlo poradne aj ako to je teoreticky nieco nezakonne. Prakticky v tychto stale balkanskych pomeroch, ake tu panuju, by to najprv musel niekto nahlasit a este by musela byt sposobena skoda isteho rozsahu.
Videl som dost vela papierom od policie stylu "toto je obciansky spor a my s tym nic". Pripad zamietnuty.
Doutnak kde máš auto? Že bych zavolal do firmy a oni si to odtáhnnou
Se ozve dědic a pak bude veselo s náhradou škody...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.