Ahoj, teď jak jsou minusový teploty -3 atd, kdy je auto zamrzlý a musím skrabat ráno či večer sklo, tak si všímám, že když nastartuju, dám roztopit auto a mezi tím jdu oskrabat skla, tak po sekrabani a šednutí do auta vidím jak mám zamlžené čelní sklo zevnitr. Vůbec tomu nerozumím? Je problém v tesnosti čelního skla? Nebo naopak až moc velkou tesnosti a tedy okamžitě dochazi k zamlžení? Autu trvá se roztopit nějakých 5-10 minut, prakticky zamlžení zmizí až když začne topit teple a nebo to musím zevnitř vzít hadrikem, boční skla se ale takto nemlzi nebo ne nějak vyrazne.
Starší auto, do kterého trochu zatéká, jezdí se s ním občas a kratší trasy, a to většinou se psem. Fakt blbá kombinace, "řeším" to pootevřenýma okýnkama při parkování
Vlhkost v autě v zimě je jasná z fyzikálních zákonů. Omezit můžete třeba novinami na palubní desce. Po startu s větráním a ohřevem použijte klimatizaci, pokud máte. Můžete se mrknout na pilový filtr, nazván je i jako kabinový. A mrkněte se na odtokové kanálky pod čelním sklem. Vyhazet listí, pročistit odtok...
Vlhkost se do auta dostane i při funkčních filtrech. Jednak si to okno sám řidič zafuní, pokud jede v autě víc lidí je to o to horší. Krom toho se voda natahá i na botech a pod. Takže třeba dnes ráno bylo u nás -10°C, naše SUV stálo víc jak týden, takže bylo omrzlé zvenku slušnou ledovou krustou, ale i zevnitř byly skla omrzlá. Samozřejmě mám pochopení pro ty, kteří se vyžívají ve škrabání oken, já ani škrabku nemám, prostě poleju skla teplou vodou a tak nejen že i ta krusta roztaje, sklo se prohřeje a roztaje i omrznutí zevnitř. Navíc tím, že je to sklo ohřáté, nezafuní se do doby, než se motor zahřeje a je schopen udržet průhlednost teplem z topení.
Kolega tomu říká ,, vyhřívání oken socka edition´´ - něco na tom je, ale třeba v Fordu mě v zimně ty topná vlákna v čelním skle dost vadily, zejména při nízkém prudkém slunci
Zkuste starou fintu a tento problém: jedu odpoledne autem domů, venku teplo kolem nuly stupňů, auto krásně vyhřáté ... tak kilometr před cílem vypínám topení, větrám auto, teplý vzduch je pryč.
Meteožabičky hlásí v noci mráz tak dám na přední sklo termoplachtu.
Promon bod. Dělám to stejně 20 let, stačí petka teplé vody, poleju sklo, sednu do auta, setřu stěračema, nastartuju a odjíždím. Nedycham jedy ani nikoho v okolí nevyhuluju.
Přesně. Já to ještě v těchto mrazech prostříknu ostřikovačem ( pochopitelně naplněném směsí do -25°C) což zabrání případnému namrznutí té vody na sklo.
Mám to totiž stejně - ráno potřebuju vyrazit za nedočkavým zákaznictvem a nemám čas zdlouhavě řešit takové namrzlé okna - a proč to nepřiznat, mám rád, když z auta vidím dobře ven
Ale největší sranda je s évéčkem. Deset minut před odjezdem buďto přes aplikaci nebo přes okno klíčkem spustím vytápění a jen se smeju jak sníh leze dolů. V autě jak v obýváku a jede se.
Dnes ráno jsem šel do obchodu. Ženská si pristavila kočárek u auta a první co bylo, otevřela a nastartovala. Šla skrabat okna. Když jsem šel zpět, cca 10 15 min, malý už seděl v sedačce, otevřené i zadní dveře a do kufru skládala kočár. Takže smrad byl nejenže v celé ulici, ale i v tom autě, kde si ho ještě nasavala tím větrákem. Pak se tam zavře, smrad si veze v autě a celou dobu to dýchají. Chápu, že žádný člověk si nechce otrávit své děti vědomě, prostě je to nenapadne. Nebo jezdí pro děti před školy, ale motor stále běží současně u X aut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.