Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta přední SPZ

Od: dana* odpovědí: 10 změna:

Při ztrátě přední SPZ si aspoň udělám na přechodnou dobu, než budu mít čas na vyřízení nové SPZ, náhradní SPZ ze čtvrtky! Nemám absolutně čas vyřizovat na úřadech nic, jedině až v době dovolené.

Kde je psáno, že to musí být plechové číslo :-D?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Jste si jistý, že to nemohla být krádež Vaší SPZ?

Raději její ztrátu nahlašte, ať nemáte zbytečné starosti navíc*hej*

dana*
hodnocení

Ano ztrátu nahlásím, ale vyřizování nové SPZ mohu udělat nejdříve tak za týden a auto potřebuji každý den na jízdu do práce a zpět *plac* Tak musím aspoň nějak vyřešit tu značku...jde o přechodnou dobu. Proč policajti nemohou vystavit číslo jen za přední okno jako u nových aut...ale dali by ho na jakékoliv služebně, aby řidič auta nebyl omezen při nutném přesunu autem bez jedné značky...

jarda3*
hodnocení

0x

To neni nejlepsi napad - jizda bez OIGINALNI RZ je u nas nesmyslne ohodnocena zastrelenim na miste (no zatim jde jen o papiry tusim na pul roku a par tisic... :-P )

Kazdopadne nahlasit, radsi nejezdit nebo pri problemu rozhodne tvrdit, ze jste pritomnost znacky pred jizdou 3x zkontroloval a na 300% tam byla, musela upadnout za jizdy. Chytaji to smejdi taky na benzinkach, tam se to asi neukeca. Nove znacky dostanete na pockani.

dana*
hodnocení

Tak a mám žaludeční neurózuý...budu zastřelena...nemám SPZ

kytka*

Myslím,že ta chvíle na úřadě se Vám vyplatí, než solit pokutu.

V zásadě je potřeba ztrátu nahlásit a řešit co nejdříve,protože nejakej paskřivec (typickej pro česko) může Vaši značku využít k páchání trestnýho činu, a proto je dobrý, aby úřady věděly co nejdříve, že je ztracená nebo kradená. Je to i pro Vás jakože výhoda.

nespokojenyurednik

Budete zastřelena,jak jinak, vyhláškou je stanoveno jak má vypadat značka, také její provedení, to je hliníkový plech...proč těm policajtům tedy nezavoláte, možná Vým nějakou vyrobí...nebo doběhnou na úřad a vše vyřídí za Vás...

hodnocení

0x
Vy neznáte předpisy?
Zadržení ŘP a pokuta až 10 tis. Kč.
Tak si to rozhodněte co je Vám milé.
Byla mi zcizena přední SPZ (v pátek odpoledne), nebylo možno zařídit novou, krádež jsem nahlásil na policii z důvodů možného zneužití a obdržel jsem potvrzení o zcizení s dovětkem, že takto mohu jezdit. Při jízdě v sousedním okrese jsem byl zastaven, že auto není způsobilé provozu a byl jsem ohodnocen pokutou. Je pravda, že se to standardně řeší pokutami 5 až 10 tisíc a odebráním 2 bodů? Potkávám pravidelně auta bez přední SPZ (RZ), čtyřkolky ji nemají běžně. Byla pokuta oprávněná?
dana*

Děkuji všem za odpovědi. Ale jsme opravdu byrokrati! ÚŘADY NÁM VLÁDNOU! Je to smutné, na tohle asi nikdo klíčema necinkal :( Vadí mi to IHNED! Vadí mi to, že musím odstavit neoznačené vozidlo, byť ho každý den potřebuju na jízdu do práce...vadí mi...asi se oběsím aby mě nemuseli až mě chytí bez SPZ zastřelit ...

Dano, vy se zlobíte na nepravém místě a na nepravé lidi.

Uvědomte si, prosím, že tato novela vznikla právě na pomoci slušným a poctivým lidem. Jelikož si někteří klidně zakryly značku, sundaly jí dolů, ohnuly a podobně, muselo nastoupit jiné řešení.

Jen na vysvětlení, nadávejte na piráty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]