Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedobijí alternátor

Od: auto123 odpovědí: 6 změna:

cus, jezdím fabkou 1.9 tdi, rok výroby 2006- přestal dobíjet alternátor, přestala mi svítit kontrolka dobíjení (když zapnu zapalování, za jízdy) a cca po deseti minutách se rozsvítí kontrolka asp. neví nědko kde by mohla být chyba? baterie i alternátor jsou v pohodě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jak víte, že je alternátor v pohodě?
Kromě něj bych zkontroloval vodiče co jdou do konektoru na regulátoru, můžou být někde uhnilé či uklepané a nefunguje buzení.
Já altík na Fabii řešil zrovna v pátek, byla poražená jedna dioda na můstku. Po výměně můstku ok, ale jestli vám ani NEsvítí kontrolka dobíjení při zapnutí zapalování, hledal bych problém právě v buzení/kabeláži.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud to mas jednickovou fabii tak si zkontroluj draty co jsou pod starterem, jsou tam zasuvky a kousek od toho to pada

hodnocení

0x

Začal bych kontrolou svorkovnice u baterky a kabeláží pod ní.

auto123
hodnocení

0x
Odpojil jsem konektor od alternátoru - jsou tam dva drátky, jeden vede na minus baterie a kam vede ten druhy?

Ty tenké (L a DFM)? Jeden je na buzení. Buď přístrojová deska nebo BSG jednotka. U Fabie si nejsem 100% jistý.

hodnocení

0x

Uhlíky v alternátoru. A patrně i jejich sběrací kroužky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]