Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta po prodeji auta

Od: tana* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám dotaz. Prodala jsem auto a pan který ho koupil odjel A než ho přepsal přišla mi do 10ti dnů pokuta museli ho někde namerit. Musím ji platit já nebo mi stačí smlouva k tomu že už jsem auto prodala děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavel21*
hodnocení

4x
Vy jste opravdu kupujícího nechala odjet bez přepisu? Vždyť se to tady řešilo už snad tisíckrát. Nikdy bez přepisu auto nevydat!

hodnocení

4x

A přepsal ho vůbec? Aby vám teď nechodily pokuty jedna za druhou :-D

mate59
hodnocení

3x

Policii smlouva nebude zajímat, vy se musíte dohodnout s pánem, ať pokutu uhradí.

Blbost.
Pokud ho prodala a má smlouvu tak už není majitelkou. Takže se smlouvou na policii...

Mate-máte pravdu-policii to zajímat nebude, ta se o toto nestará a ani pokuty takto nevybírá, tedy pokud neřeší na místě blokovou pokutou! toto řeší odd. přestupků toho kterého odboru dopravy!

Maverick-proč na policii? Viz níže!

Paní se s kupujícím vůbec nemusí dohadovat. Má 2 možnosti jistě tam v "pokutě"-sprábně ne pokutu a mměla dostat vyzvání k podání vyvsětlení přestupku - nebo rovnou zaplatit přiloženou složenku (= uznání o spáchání přestupku), má dvě možnosti-zaplatit nebo osobně na odd přestupků doložit KS , že není od dd.mm.rrrr majitel auta a tudíž nespáchala přestupek a nahlásí iniciály kupujícího, který pak bude obeslán vyzváním k podání vysvětlení o přestupku!

spu

Pane diesele a co když dotyčný řekne, že neřídil? Prostě to zaplatí ta paní.

Diesel
Pardon, tak na oddělení přestupků, vysvětlil jsi to lépe. Ale pochopil jsi snad z mé rychlé odpovědi o co šlo.

Spu ale je jedno co přestupník řekne, Paní si toto a v tomto případu obhájí KUPNÍ SMLOUVOU že nemohla řídit když už auto nevlastnila!

Maverick-jasně , pochopil,ale jsou lidé co toto neví a chtěli by to opravdu řešit na PČR.*mir*

jurajjuraj*
hodnocení

3x

pokud mate na smlluve datum tak nebude problem, kdysi sem prodal auto pres bazar, za 3 tydny mi volali cajti ze tehdy a tehdy auto srazilo chodce a ujelo, ze sem mam dostavit na sluzebnu, rekl sem ze mam smlouvu o prodeji s datumem, tim to pro me haslo

xenofob
hodnocení

3x

otázkou je kdo ten prestupek způsobil...zřejmě to auto nebylo prepsáno v zákonné lhůtě..přestupků je dnes takové množství že jejich zopracovávání trvá celé měsíce...v momentu kdy se začne šermovat prodejní smlouvou, musí to spadnout do správního řázení kde se na tu 10 - denní lhůtu samořejmě přijde...za nepřepsání auta v zákonné lhůtě je 0 - 50 tis Kč pokuta a přestupkový orgán to MUSÍ řešit, bo je to vůle vašeho zákonodárce kterému házíte každé 4 roky svůj hlas...Takže pokuta zřejmě ano, ale za něco jiného

mnd®
hodnocení

2x

A proto je hlavně důležité auto přepsat na nového majitele. Takže žádnou plnou moc, ale jít s novým majitelem na DI / nebo jak se to teď jmenuje/ a přepsat auto na něj.Bez přepsání nedávat ani auto/plnou moc/ prostě nic.Asi to budete muset zaplatit,protože v době spáchání přestupku bylo psáno na Vás.Ještě múžete ve správním zkusit pokud ho blejskli zepředu a vidět obličet jestli by to náhodou nějak něco nešlo.

Mnd-: době spáchání přestupku bylo psáno na Vás- v tomto nemáte pravdu, zápis v registru neurčuje vlastnictví, takže paní se vyviní jednoduše-předložením KS a nezaplatí nic.Možná posléze pokutu za nezajištění zápisu ZMĚNY (postaru přepisu) do deseti dnů od prodeje!*mir* Jinak máte pravdu.*palec* Bez zápisu změny nedávat ani klíče a auto z ruky!Jsou s tím - můžou být a bývají-jen problémy!

spu
hodnocení

1x

A pokud se nedomluvíte, budete muset zaplatit vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]