Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tankovani cvakani

Od: daniel99 odpovědí: 9 změna:
Ahoj mám dotaz ještě jeden k autu co mám, sice ojeté ale nové, akorát u tankování mi často cvaka pistol na benzín, nikdy jsem se s tím nesetkal vždycky musím hledat správnou polohu než to začne plynule téct? Jedná se pouze o nešikovnost nebo nějaký problém palivový nádrže?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ono to bude nejspíš rukama. Je fakt, že občas narazím na citlivější pistoli, občas mívají ,,ometený´´ ten zapadací háček a pak jsou náchylnější na vypnutí.

Obecně je nutné pistoli nacpat co nejhlouběji ho hrdla, případně najít správný úhel natočení, aby nedocházelo k zahlcení pistole.

hodnocení

2x

Pokud to někdo přečerpával poc vaknutí ještě několikrát, tak systém odvětrání zaplavoval naftou a pracha vlhkost tam mohla způsobit zúžení nebo hadičky změkli a deformovali svůj průřez.

Pak se nesprávně vyrovnává tlak a tankovací pistole to vyhodnocuje jako plnou nádrž i když není.

Zároveň se pistole musí správně hluboko zasunout.

Auto? Dodávka? Typ? Výrobce? Rok? Nájezd km? Nafta? Benzín?

daniel99
hodnocení

Benzín, 1,6 golf, 100 tis km najezd
Ještě mě napadlo ale je blbost že by byl nějakej bordel v palivový nadrzi? Není možný aby se tam dostalo větší smeti nebo tak?

Rok? Jestli je to IV, tak podle obrázku můžeš zkusit profouknout 10, 11 a případně vyměnit gravitační ventil

15.

Šaškování s pistolí při tankování je blbost, když je to závadou (pokud to tedy dělá na všech stojanech). Mě by to teda nebavilo a radši bych si to opravil. Ale každého věc ;)

Když vytáhneš z nádrže čerpadlo, tak můžeš nádrž okouknout a případný bordel povytírat. Z benzínu tam bude zlatý práškový kal biosložek. Stačí nalít do prázdné nádrže nitroředidlo a vytírat bavlněnou bílou hadrou, které nepouští barvu (proto bílá) a nepouští chlupy (ideální materiál je bílé prostěradlo).

Tankovani cvakani

publi.cz/...

Taky je vhodná kontrola nádobky aktivního uhlí, jejího vedení a elmag. ventilu odvětrání pro ni.

Pokud motor přes nádobku díky ventilu neodvětrává nádrž, tak to může taky dělat.

daniel99
hodnocení

Je to kategorie V, tady by to taky šlo? Samozřejmě mě napadlo jestli není nějaký problém u auta. Protože to dělá i jiná benzinka. Člověk čeká že to zastrčí a poteče a on to třeba 5x vykopne než najdu správnou polohu
daniel99
hodnocení

Nitroredidlo se pak vsákne uvnitř?
To uhlí asi nedokážu zkouknout nevím jak

Nevsákne. Vytěká do vzduchu.

HDPE plast, ze kterého je nádrž ho snese. Vůbec ho nerozpouští.

Ale klidně můžeš použít i aceton.

Jiné plastové díly s tím nepucuj.

hodnocení

1x

Stává se to proto, že palivo se za pistolí o něco trošku zpomalí a nestíhá téct do nádrže. Čidlo na pistoli to vyhodnotí jako plnou nádrž a zastaví přívod paliva.

Já jsem to dříve řešil tak, že jsem pistoli v hrdle nahýbal do strany tak, aby palivo teklo po stěně hadice.

Po pár pokusech se mi podařilo najít sklon pistole, kdy pistole nevypínala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]