Nejste přihlášen/a.
2x
Pokud to někdo přečerpával poc vaknutí ještě několikrát, tak systém odvětrání zaplavoval naftou a pracha vlhkost tam mohla způsobit zúžení nebo hadičky změkli a deformovali svůj průřez.
Pak se nesprávně vyrovnává tlak a tankovací pistole to vyhodnocuje jako plnou nádrž i když není.
Zároveň se pistole musí správně hluboko zasunout.
Auto? Dodávka? Typ? Výrobce? Rok? Nájezd km? Nafta? Benzín?
Ještě mě napadlo ale je blbost že by byl nějakej bordel v palivový nadrzi? Není možný aby se tam dostalo větší smeti nebo tak?
Rok? Jestli je to IV, tak podle obrázku můžeš zkusit profouknout 10, 11 a případně vyměnit gravitační ventil
15.
Šaškování s pistolí při tankování je blbost, když je to závadou (pokud to tedy dělá na všech stojanech). Mě by to teda nebavilo a radši bych si to opravil. Ale každého věc ![]()
Když vytáhneš z nádrže čerpadlo, tak můžeš nádrž okouknout a případný bordel povytírat. Z benzínu tam bude zlatý práškový kal biosložek. Stačí nalít do prázdné nádrže nitroředidlo a vytírat bavlněnou bílou hadrou, které nepouští barvu (proto bílá) a nepouští chlupy (ideální materiál je bílé prostěradlo).
Taky je vhodná kontrola nádobky aktivního uhlí, jejího vedení a elmag. ventilu odvětrání pro ni.
Pokud motor přes nádobku díky ventilu neodvětrává nádrž, tak to může taky dělat.
1x
Stává se to proto, že palivo se za pistolí o něco trošku zpomalí a nestíhá téct do nádrže. Čidlo na pistoli to vyhodnotí jako plnou nádrž a zastaví přívod paliva.
Já jsem to dříve řešil tak, že jsem pistoli v hrdle nahýbal do strany tak, aby palivo teklo po stěně hadice.
Po pár pokusech se mi podařilo najít sklon pistole, kdy pistole nevypínala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.