Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabourane auto, nárok na náhradní?

Od: dejv12 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám nabourany zadní nárazník pri nezavinene nehodě. Mám vozidlo Kia rio 2008 1.4 benzín naj. 130000 km, udržované na svůj věk hezké autíčko. Zítra přijde likvidátor. Nehoda v autorizovanem servise Kia odhadnuta na 15 000 Kč. Mám otázku zda-li likvidátor přistoupí k této částce a zda-li budu mít nárok na náhradní vozidlo, dojizdim daleko do práce. Nevím na co mám přistoupit, až přijde. Pojišťovna generali.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Pojišťovna ze zákona hradí skutečnou škodu, pokud to byl originál zadek tak nové originální díly + práci autorizáku. Včetně zapůjčení náhradního vozu po dobu kdy nemůžeš jezdit a auto nutně potřebuješ (tam se ale platí spotřebák, pojišťovna ti zatáhne jen půjčení)

V tvém POV můžeš mít v ceně právní pomoc zdarma.

Může být výhodnější nechat si zaplatit rozpočet a hodit tam nárazník z vrakáče za litr, kromě ceny si i ohlídáš kvalitu práce, hlavně ochranu proti korozi na kterou servis rád zvysoka (a pod nárazníkem to nepoznáš, musel bys ho sundat...)

hodnocení

0x
Obrat se na nehoda.cz voni to pořeší za tebe a dostaneš i nahradní vúz

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud nekdo naboura tebe tak mas narok na nahradni vozidlo po dobu opravy, jen nahradni vozidlo - benzin atd si platis sam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]