Nejste přihlášen/a.
0x
Může být vadná vodní pumpa (protočená vrtule na hřídeli), fouklý těsnění hlavy apod. Motor se následně přehřál, vyházel vodu víčkem a je zavzdušněný, nebo to fouklý těsnění může vyrábět vzduchovou bublinu a čidlo teploty je chvíli na suchu chvíli ve vodě proto to lítání teploty na budíku.. Příp. vodní pumpa má tu volnou vrtuli jen občas, např. v zatáčce se začne točit v druhý zatáčce je zase na hřídeli volně atd..
Dost napoví "rukoměr", tlakování hadic, bublinky ve vodě, olej ve vodě, voda v oleji čoudí bíle nebo ne..
Těsnění hlavy stojí ca litr + šrouby, těsnění ventildeklu příp. i gufera ventilů pár stovek, ale servis si řekne minimálně desítku.. Součást je i nastavení rozvodu, ale pokud to nedělá lama tak to není až tak problém udělat sám, stačí dodržet postup, ten najdeš v dílenským manuálu..
0x
0x
Nedavno jsem tu mel dve 206 1.6 a 1.4
Stejné problémy.
206 s motorem 1.6 mela vadné těsnění pod hlavou, toto byl již druhý motor který jsem delal. Výměna těsnění a vse vporadku.
U 1.4 také těsnění pod hlavou, ale vymena moc nepomohla, stale se prehrivala, jednou topila, jednou netopila. Odvzdusneni nepomáhalo. Uz jsem byl v koncích. Jediny rozdil mezi oběma auty byl, ze ta 1.4 měla automatickou převodovku typ AL4, ktera ma na svem bloku chladič oleje ochlazovany prave vodou z okruhu.
Odpojil jsem od něj hadice po demontáži baterie a kasliku. Chladič byl plný sajrajtu, jelikož je níž usazuje se do nej všechno možné. Profoukl jsem ho stlačeným vzduchem, nasypal do něj sodu a zalil octem (ctete správně) nechal penit cca hodinu. Proplachl vodou, profoukl stlačeným vzduchem a znovu zalil octem tentokrát bez sody. Nechal pusobit 24 hodin, pore proplachl vodou, vse pripojil.
Otevrel nadobku dolil vodu. Odvzdusneni: povolit sroub odvzdusneni na bloku za termostatem ( imbus) cekat dokud nepotece jen voda, uzavřít a itevrit cepicku udvzdusneni na kolenu hadice do topeni, pockat az potece jen voda bez vzduchovych bublin. Toto vse za studena při otevřené nádobce!
Po nastartování topilo auto do 5 minut (vlazny vzduch nez se samozřejmě zahřeje úplně) teplota motoru se ustalila kol. 80°C žádné vaření, vse vporadku.
Upozorňuji, ze na topení záleží, ten okruch se bez nej nebude dostatečně chladit! Topeni nema zadny kohout na vodu, radiátor hřeje neustále a je omezovan pouze klapkou aby teplo neslo do kabiny při vypnutí topeni.
Jeste muzete mít zanesené topeni, nebo nejakou hadici pricpanou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.