Zdravím, jsem tu pro dotaz ohledně prasklého těsnění pod hlavou u bmw e46 328i. Začala se mi ztrácet chladicí kapalina tak mě na padlo se kouknout na víčko od motoru a zjistil jsem že tam je žlutá emulze naštěstí ještě ne ve velkém množství. Auto ještě nehulí a tak se ptám na kolik by vyšlo přetěsnění pod hlavou.
Koukněte spíš na olejovou měrku, emulze na víčku je zvlášť v zimě zcela normální. Je možné, že chladící kapalina jen někde teče. Pokud oleje příbývá a i na měrce je ta emulze, pak je to průšvih. Málo kdy se ale projeví vadné těsnění tím, že teče voda do oleje, obvykle jde spíš voda do spalin.
Těsnění pod hlavu stojí do 1000,- otázka je kdo to bude dělat a kolik toho necháte udělat navíc (srovnat hlavu atd...). Stejně tak může být prasklina na bloku nebo hlavě.
Já řešil před 11-14 lety opravu sundáním hlavy a výměnou těsnění, kvůli tehdy vlastně nepatrnému úbytku vody u M3 e46 a stálo to nakonec přes 70.000,-Kč.
Bude to stát dost.. protože pokud se do toho někdo pustí,tak by to chtělo udělat pořádně.. Může se klidně ukroutit nějaký zarezlý šteft nebo šroub a hned je to x hodin práce navíc.. Navíc to není jen těsnění pod hlavu,ale pokud půjde hlava dolů,tak se mění více věcí..gufera vačky a ventilů např.Těsnění ventil.víka..a šrouby nebo štefty hlavy..Hlava se posílá na otlakování a rovnání.. Kolem 10tisíc by to DOBRÝ a solidní mechanik mohl zvládnout.. Levněji se můžete pokusit jen s kamarády v garáži s nejistým výsledkem..
No..328i jsem sice nedělal,ale když si vybavím tu hlavu jak z malého náklaďáku,tak ... Třeba bude stačit dlouhé pravítko a bude ok.. Někdo to měnit nechce ( někteří mechanici) aniž by dali hlavu nechat otlakovat.. Nechtějí potom dávat záruku.. ikdyž záruka v dnešní době je jen takové šidítko
Minimálně bych hlavu nechal otlakovat a změřit rovinnost-to sna nebude taková pálka?!
Já si to nechal dělat na menším motoru, nakonec nebylo třeba rovnat , jen otlakování, rovinnost, pak zabroušení ventilů a sedel s výměnou gufírek-se zárukou , 2500kč, ale podstatně menší motor.
Doutnáku, mechanici se rádi krejou a těžší práce s rizikem dají dělat někomu jinému. Když se to nepovede, tak to budou házet jeden na druhého. ty jsi tu hlavu blbě srovnal. A ty jsi ji blbě namontoval.
Jako ve školce. On mi ukradl autíčko, já jsem mu žádné auto neukradl .
Vpodstatě primitivismus. Místo toho, aby mechanik odváděl práci pořádně, tak dělá kvantitu za cenu problémů a ty větší zakázky s rizikem rádi odmítají.
Ale to já vím, že to takhle chodí..Plno věcí si proto radši dělám sám anebo si při větší závadě radši koupím jiný pekáč.. Ještě nikdy jsem nedal za auto víc než 25tis..A to jsem kupoval auta do 10tis.Vždycky mi vše jezdilo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.