Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občas nestartuje, ale baterie je nabitá. Kde je chyba?

Od: martinholy odpovědí: 3 změna:
Zdravím vespolek,
Nedávno jsme pořídili, starší Wv polo, 1.9sdi, 2001, najeto přes 300tis. Využívá ho přítelkyně hlavně na převoz k autobusové zastávce(3km) a výjimečně na nakup do města(vím ze to neni ideální). V létě to bylo ok, přišla zima a najednou nešel nastartovat, dobil jsem baterii a za dva týdny to udělalo znovu, při otočení klíčkem ani neškytlo, světla nesvítily, elektronika nešla, jen ikonky s budíky problikli, proste se se zdálo ze je úplně vyzdimana baterie, zkusili jsme nastartovat auto pres kabely a kupodivu naskočilo, pak ale prý jen stačilo zapnout světla a auto samo chcíplo (řídila přítelkyně), druhy den jsme auto chtěli odtáhnout domu a nabít, zase nešlo nastartovat(nastartovat přes kabely uz se nepodařilo), po kilometru tažení, podotýkám bez startování přes rychlost, tzn. normálně jsem otočil klíčkem a najednou nastartovalo v pohodě. Dojel jsem domu raději bez světel, doma jsem je i zapnul a vše fungovalo jak má, po chcípnuti naskočilo znovu, takhle 4x za sebou bez problémů, poté baterie při měření měla 12.6V, a při dobíjení(nastartovaném autě) 14.7V myslím. Proto bych lajcky řekl že baterií a alternatorem to nebude. Tak me napadá někde špatný kontakt? (vizuálně jsem nic nenašel). Přerušeny kabel, či špatný startér, nebo něco jiného? Za každou radu budu rád. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Šel bych cestou nová spínací skřínka
A poté repas startéru

hodnocení

0x

Já na svém Vitu mám trochu podobnýproblém. Hlavně v zimě při prvním startování se nic neděje, zkusím podruhé a motor chytne bez problému. Jak je motor zahřátý, či okolní teplota je vyšší, tak tento problém není. Domnívám se, že při studeném počasí "zatuhne" více kotva startéru a ta se nezasune a nesepne kontakty do startéru. Zatím se to stává vyjímečně a tak jsem zatím neřešil. Druhý, max třetí pokus motor nastartuje.

hodnocení

0x

Tuším, že i tohle polo má odlehčovací relé, které při startování odpíná nepotřebnou elektroniku (světla, topení, stěrače, výhřev okna, rádio, atd...)

Vyměnil bych to relé X odlehčovací (tuším šedé relé 18) a vyměnil spouštěcí cívku na startéru, protože ta to relé ukostřuje a ovládá ho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]