Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na možnost reklamace nebo úhrady oprav.Koupila jsem v bazaru dovezené auto z Itálie. Bez problému fungovalo asi cca 14 dní. Následovala menší oprava cca za 1.200,- kterou jsem si uhradila. Auto bylo stále špatné a nyní se zjistilo,že je špatné vstřikování a oprava bude stát cca 34.000,- Jedná se o Renault Clio, r.v. 2003, stálo 164.000,-. Bohužel je mám zatížené leasingem a nevím,zda to nebude problém. Na koho se mám obrátit - bazarista řekl,že by to měl uhradit ten,kdo mu to dovezl a ten nic uhradit nechce. Jednala jsem pouze s bazaristou. Auto jsem koupila v říjnu 2007 a od listopadu 2007 do teď je na opravách.Můžete mi prosím poradit,zda mám právo na úhrady nebo částečnou úhradu oprav a zda je požadovat po bazaristovi nebo dovozci auta?Moc Vám děkuji
dovoluji si nesouhlasit... ty splátky přichází v úvahu toliko tehdy, kdy bych jako výherce soudu souhlasil.. a když ne a bazarista mi poté, co jsem vyhrál soud nezaplatil, tak bych to s klidným srdcem dal na exekuci
btw. vyhrožování trestním stíháním může být kvalifikováno jako vydírání...
Dobrý den,
Vaše situace je nemilá, avšak má řešení. Podívejte se do kupní smlouvy, z níž zjistíte, zda autobazar byl pouze zprostředkovatelem, nebo prodejcem. V prvním případě byste se měla obrátit na původního majitele (autobazar Vám musí dát kontakt) a nárokovat po něm náhradu. V případě druhém, kdy byl bazar majitelem, můžete vymáhat náhradu škody na něm. Pokud se prokáže, že daná vada nebyla identifikována při prodeji, máte nárok na reklmamaci - přiměřenou slevu, opravu, případně odstoupení od kupní smlouvy. V praxi to znamená, že autobazar Vás měl přesně informovat o stavu vozu a jeho součástí. Pokud Vás neinformoval, že přímo vstřikování je vadné a Vy jste toto neakceptovala, máte nárok na náhradu. De facto máte nárok na úhradu nákladů za veškeré vady, které nebyly přímo (detailně) uvedeny v kupní smlouvě (nebo jiné příloze). Tyto závady lze pokládat za vady skryté, v době koupě nezjištěné. Je na prodejci prokázat, že tomu je jinak. Reklamaci řeště okamžitě, nejpozději do 6měsíců po koupi vozu! V tomto směru máte reálnou šanci na náhradu, nebo vrácení peněz. Bohužel to není lehké, berte to tak, že prodejci jsou na reklamace zvyklí a hřeší na to, že lidé se nebudou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.