Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamavat auto bazaru nebo dovozci

Od: gro odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat na možnost reklamace nebo úhrady oprav.Koupila jsem v bazaru dovezené auto z Itálie. Bez problému fungovalo asi cca 14 dní. Následovala menší oprava cca za 1.200,- kterou jsem si uhradila. Auto bylo stále špatné a nyní se zjistilo,že je špatné vstřikování a oprava bude stát cca 34.000,- Jedná se o Renault Clio, r.v. 2003, stálo 164.000,-. Bohužel je mám zatížené leasingem a nevím,zda to nebude problém. Na koho se mám obrátit - bazarista řekl,že by to měl uhradit ten,kdo mu to dovezl a ten nic uhradit nechce. Jednala jsem pouze s bazaristou. Auto jsem koupila v říjnu 2007 a od listopadu 2007 do teď je na opravách.Můžete mi prosím poradit,zda mám právo na úhrady nebo částečnou úhradu oprav a zda je požadovat po bazaristovi nebo dovozci auta?Moc Vám děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jantar1*
hodnocení

0x
Dobrý den, říká se tomu přehazování horkého bramboru. Odpovědnost požadujte od bazaristy, dovozce je mimo hru (pokud se tedy jedná jen o toho klasického dovozce, co auto pouze deveze ze zahraničí a v jeho techničáku nefiguruje jako majitel), s tím nechť si to vyřídí sám bazarista.

hawatt*
hodnocení

0x
v tomto případě bych dokonce odstoupil od smlouvy...
a rozhodně není Váš problém vztah bazaristy s dovozcem...
navštivte advokáta...

luciebaja*
hodnocení

0x
Všechno špatně! Sám vozím auta a pohybuji se v tomto kolotoči.Musíte na to psychologicky 99% bazaristů mají máslo na hlavě a nevyhrožoval bych soudy apodobně soud sice rozhodne ve věci tak,že bazarista dostane za povinnost uhradit Vám částku za opravu vozidla apodobně,ale on to vyřeší tak že Vám to bude po 50.korunách splácet apodobně! Poradil bych podat na něj trestní oznámení pro podvod 250§ trest zákona - toto bych nejprve telefonicky sdělil a věřte,že se zalekne.Kdyby cokoliv moje tel je 739 829 811 a rád poradím i co se týče poruchy- co auto dělá jak se chová apodobně..
hawatt*

dovoluji si nesouhlasit... ty splátky přichází v úvahu toliko tehdy, kdy bych jako výherce soudu souhlasil.. a když ne a bazarista mi poté, co jsem vyhrál soud nezaplatil, tak bych to s klidným srdcem dal na exekuci

btw. vyhrožování trestním stíháním může být kvalifikováno jako vydírání... :(

jantar1*
ty seš vtipálek *smich* vydírání? na to jsi přišel jak?*hej*
hawatt*
na to jsem přišel tak, že jsem ve své advokátské praxi v podobné situaci obhajoval člověka, který byl z tohoto trestného činu obžalován
hawatt*
upřesním - pán řekl komusi, že když mu nezaplatí, podá naň trestní oznámení, že má určitě máslo na hlavě.. no a už byl obžalovaným

malvinka*
hodnocení

0x
Koupě auta v bazaru je ošemetná záležitost. Možná by stálo za to se ještě mrknout jak je postavená kupní smlouva... podle obchodního zákoníku či...existují 2 druhy smlouvy momentálně si nevybavuji. Snad si někdo vzpomene... Záleží na tom jaká byla použita.

malvinka*
hodnocení

0x
...hlava děravá druhá verze kupní smlouvy je tuším dle občanského zákoníku.

hawatt*
hodnocení

0x
souhlasím, v každém případě doporučuji navštívit právníka. spory okolo ojetých aut nejsou nic jednoduchécho a v tomto případě by se návštěva právníka myslím vyplatila

carselladvisor*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Vaše situace je nemilá, avšak má řešení. Podívejte se do kupní smlouvy, z níž zjistíte, zda autobazar byl pouze zprostředkovatelem, nebo prodejcem. V prvním případě byste se měla obrátit na původního majitele (autobazar Vám musí dát kontakt) a nárokovat po něm náhradu. V případě druhém, kdy byl bazar majitelem, můžete vymáhat náhradu škody na něm. Pokud se prokáže, že daná vada nebyla identifikována při prodeji, máte nárok na reklmamaci - přiměřenou slevu, opravu, případně odstoupení od kupní smlouvy. V praxi to znamená, že autobazar Vás měl přesně informovat o stavu vozu a jeho součástí. Pokud Vás neinformoval, že přímo vstřikování je vadné a Vy jste toto neakceptovala, máte nárok na náhradu. De facto máte nárok na úhradu nákladů za veškeré vady, které nebyly přímo (detailně) uvedeny v kupní smlouvě (nebo jiné příloze). Tyto závady lze pokládat za vady skryté, v době koupě nezjištěné. Je na prodejci prokázat, že tomu je jinak. Reklamaci řeště okamžitě, nejpozději do 6měsíců po koupi vozu! V tomto směru máte reálnou šanci na náhradu, nebo vrácení peněz. Bohužel to není lehké, berte to tak, že prodejci jsou na reklamace zvyklí a hřeší na to, že lidé se nebudou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]