Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím ometat sníh na autě?

Od: jiri333 odpovědí: 10 změna:
Ahoj, čím ometate sníh a led na autě? Měkký smetacek a případně skrabka s gumou na odmuti ledu? Nebo je něco lepšího zda měkký kostatko může poskrabat lak nějak viditelne?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

5x

Snih normalne smetackem z drogerky. Ometu co jde. Okna oskrabu normalne skrabkou. Jak celni, tak bocni. Zadni vyhrivane povoli a smetakem ometu. A pokud mi na strese zbyl primrzly snih k laku, ometu smetakem co jde, jinak nechavam tak. Namrzla svetla tim teplem ze zarovek taky povoli. Hlavne je nicim neskrabat!

re4zon
hodnocení

3x
Teleskopickym smetakem. A led zasadne neskrabu, ale polivam teplou vodou.

tt
hodnocení

1x

smetakem, ale s dlouhou rukojeti.

hornbach.cz/...

hodnocení

1x

Parkuji u baráku a v autě mám starý přímotop, takovou malou kostku. Když jdu ráno na první cigárko, cvaknu vypínačem... Neometám, neškrábu, není co. (Chápu, že ne každý má tu možnost).

Mimo to cigáro jsem to řešil podobně. Levné a účinné. Akorát ta bezpečnost, ale když se to ošetří, tak je to k nezaplacení dobré.:)

hodnocení

0x
Pozor také na teplotu vody při polévání skla!
Čím bude větší teplotní rozdíl mezi politou a nepolitou plochou, tím větší bude pnutí skla, muže dojít k popraskání!
Určitě nepoužívat vodu horkou, ani teplou, stačí jen vlažnou.
Nedočkavý pustil na přední sklo horký vzduch z ventilátoru, na plné pecky. Za chvíli sklo prasklo. Opět nepravidelné pnutí.

Potvrzuji, já si odrovnal sklo na VW Touran po polití studenou vodou.
Byl maličký důleček (cca 0,5mm) na skle a pře něj se rozběhla prasklina.

Právě že když něco teplého zchladíte,tak to praskne..Ale obráceně ( polít zamrzlé okno teplou nebo horkou vodu až tak nevadí) Osobně jsem to praktikoval léta nebo spíš mnoho zim a NIKDY mi žádné sklo na žádném autě neprasklo.. zatím

jezisek
hodnocení

0x

v autě mám smetáček a když byla teď naposledy na autě vyšší vrstva tak jsem si nasadil pracovní rukavici a rukou v bundě. Bylo to nejrychlejší a nejjednodušší

mil®
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]