Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc prosím o radu.
Mám Peugeot 308 SW, 1.6 HDi, r.v. 2008. Již několik měsíců se mi občas na horním displeji rozvítí upozornění na nezapnutý bezpečnostní pás na jedné ze zadních sedaček a rozezní se výstražné pípání. Pípání nepřestává, protože vždy na okamžik výstraha zhasne a poté vše začne nanovo. Neděje se tak jen u jedné sedačky, ale střídají se nepravidelně všechny tři. Někdy se výstraha rozsvítí i u dvou sedadel najednou. Zkoušel jsem zapnout u sedadel pásy, ale výstraha trvá dál. Zapnutím pásů však mé nápady končí...
Naposledy jsem takto "pípající" jel 220 km a docela vážně jsem přemýšlel o nejbližší odbočce na Bohnice. Ale nakonec jsem si řekl, že bude lepší, když zkusím štěstí zde (zatím mi zde bylo vždy pomoženo)...
Předem mnohokrát děkuji za Váš čas a případné rady..
.. Miki
P.S. Měl bych jeden doplňující dotaz. Tedy vlastně spíš jen ze zvědavosti bych se rád zeptal, jak auto komunikuje s přezkami od bezpečnostních pásů, když nejsou nikde žádné káblíky...?
Moje první odpověď by byla otázka, jestli jsi na té sedačce něco nepřevážel...
V Dacii mi občas pípá sedačka spolujezdce. Jsem zvyklý na ní vozit batoh do práce a někdy, když je trošku plnější se kontrola ozve. Podle mě jsou v sedačkách zabudovány senzory váhy.
Jinak to může být problém v elektrice - v kabelových svazcích. Starší auta na to trpí a budou trpět čím dál víc s tím, jak se zvětšuje počet instalované elektroniky na palubě.
Když sedačku složím, mohu ji bez problémů "vyhodit" z auta a žádný káblík z toho nekouká. Sedačka ve složeném stavu "visí" jen na dvou háčcích, to je jediné místo, kde je "spojená" s autem.. Bylo by možné, že by přezky komunikovaly s autem bezdrátově..(nepřipadá mi to jako reálné, ale člověk nikdy neví..)..?
Já se setkal u pípání jen v případě sedadel řidiče a spolujezdce - zadní sedačky jen ukazují, jestli je nebo není zapojen pás. Je ale dost možné, že máte právě nějaký chytřejší vůz, kde budou právě nějaká čidla, jak zmiňujete. Osobně bych si ale spíše tipnul právě na ten problém u pásu - studený kontakt, bordel v zapínání pásu, zlomený kabel, ... je to na hledání - pokud diagnostika neporadí sama.
Pokiaľ spínač nieje v zámku pásu na sedačke ,tak potom je v napínaku pásu. Pokiaľ sa vám chyba vyskytuje sporadický na všetkých miestach,tak môže byť,že sa prerušuje kábel do riadiacej jednotky alebo sa samovoľne spína spínač zaťaženia sedačky. Toto je práca pre autoelektrikára,lebo je potreba všetko premerať.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.