Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou maximální rozměry palivového filtru pro Felicii?

Od: zdenek2® odpovědí: 13 změna:

Mám tu ještě jeden dotaz na vhodnost dílu pro felicii. Palivových filtrů je na trhu obrovské množství. Jestliže mají výstupy 8mm tak si můžu být jist, že hadičky na ně nasadím, ale problém je že každý filtr má jiné rozměry.

Nejspíše platí, že větší filtr bude mít pravděpodobně větší filtrační plochu a tudíž bude lepší, vydrží víc než se zanese špínou. Problém je ale jak velký filtr mi tam dospodu do Felicie ještě vleze? Lézt pod vůz a měřit originální filtr se mi nechce.

Například tento filtr má délku 162mm: motora.cz/...

Tento filtr má délku jenom 144mm: motora.cz/...

A tento filtr má délku dokonce jenom 127mm: motora.cz/...

Atd.

Ví někdo jaké jsou maximální rozměry palivového filtru pro felicii, aby tam vlezl?

Dík.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Větší než originál tam nedáš. Je v takové kapsičce na nádrži.

Leda, že by jsi ten filtr dal do motorového prostoru, ale proč...

doplněno 13.12.21 08:30:

Větší průser je, kdy většina blbounů urve ty závrtné štefty z karoserie, které jsou tam tři a drží tepelný štít kolem výfuku, aby kapající filtr nekapal na horké potrubí výfuku.

Je potřeba to prostříkávat brzdovkou nebo wdčkem týden a každý den, aby to pak šlo a je lepší to z prvu dotahnout a pak lehce povolit a pak opět dotáhnout a rozhýbat to. Nesnažit se to hned valit a povolovat.

Jaké jsou maximální rozměry palivového filtru pro Felicii?
Ja to měnim bez sundaní toho štítu je to kapku vopruz ale de to
Ty šrouby sou většinou ve stavu že ani nepřemejšlim že bych se o to pokusil *smich*

kapku? minimálně litr vopruzu :-D:-D

hodnocení

Rovněž se obávám, že ty šrouby již nejsou šrouby (a občas i ten plech potřebuje natřít), ale potřebuji vědět, který je ten originální filtr?

Originální číslo filtru je toto: 6U0 201 511 D?

Čili tento filtr je "originální"?

motora.cz/...

asd1

Fakt je takový problém najet nad příkop, hodit na zem kus kartonu a vlízt pod auto podívat se co přesně tam je? Rovnou můžeš prostříknout šrouby aby šly líp povolit - než to aspoň trochu navzlíná do závitu tak to trvá...

Stačí spodek o 15 cm vejš a už tam v pohodě vlezeš..

hodnocení

No jo, ale ono tam už asi to originální číslo dávno vidět nebude. Neřkuli, aby bylo natočeno stranou nahoru k tomu plechu.

Ne, ten Bosch originální není. Škodovka vždy do prvovýroby Feldám dávala MANN.

Sám jsem tahal původní originál z mého auta (najeto 122000km).

WK410 MANN 6U0201511D

Moc si stim lamete hlavu ja vzal bosch a nikdy se nestalo že by tam nešel
Ty šrouby normalně nepovolí a ten na objímce taky pochybuju že pude ja bych se o to ani nepokoušel smich*
Pokud by nahodou vzal filtr s menším prumerem co by v objimce nešel dotahnout de si poradit v podstatě jakkoliv omotat filtr el.paskou vypodložit nebo lecos řeší umělohmotný pasky
Ja to bežne delam přizvedlí před garáží a ještě se nestalo že bych tam nakej filtr co si občas nekdo donese svuj nedostal

Když jehlou vyšríveš tu rez z vrutu v objímce a dostatečně hluboko nasadíš křížák, tak to nikdy nestrhneš a povolíš vždy. Ten vrut je v HDPE měkkém plastu. Prakticky nelze, aby nešel povolit.

Spíš omeleš špatným křižákem a zarezlým křížkem v šroubu ten šroub. Proto křížek vyškrábat jehlou.

Mann je originál prvovýroba, ale pasuje tam prakticky jakákoliv náhrada. Ten Bosch, Filtron a jiné.

hodnocení

Aha, tak pokud jsou to vruty v plastu, tak ty vytáhnout půjdou. Otázka je ale co s plastem, který nejspíš rupne? Dá se něčím nahradit?

Například ty vruty, co drží plechy vpředu, jsou našroubované v takových plastových krychličkách, které jsou zasazené v karoserii. V protilehlém plechu v karoserii je na tu plastovou krychličku vyřezaná čtvercová díra. Tyto plasty běžně lety praskají, ale podařilo se mi koupit v číně identické (asi proto, že je to automobilový standard) za nějakých pár haléřů kus. A vruty jsem koupil v železářství také za pár haléřů kus. Natřené plechy teď vypadají jak na novém autě. A můžu to celé rozdělávat a přidělávat kolikrát se mi zachce.

Ty plastové bílé kostičky praskají, protože nejsou z HDPE.

Nádrž a nárazníky jsou z HDPE a ten nepraská (Stejně jako černý kanystr na benzín z plastu je HDPE). Jako třeba plastový zahradní nábytek (i když ten je z horšího praskacího plastu). Mají svoji pružnost.

By ses divil, jak ti nepůjdou povolit vruty co drží parabolu mlhovek na st. typu Feldy. Taky jsou v plastu a tam dokážou luxusně zareznout i v plastu :). Ale mlhovky jsou dosti exponované povětrnostním vlivům. Šroub co drží filtr je dosti schován a nikdy se mi nestalo, že bych ho nepovolil.

hodnocení

0x
Filtr je pod autem v plastový objímce přístup jak k penězúm popravdě sem rozměry nikdy neřešil beru vetšinou filtry od Bosh
A co vim tak na dylku je tam mista dost tak bych to neřešil
club-opel.cz/...

hodnocení

0x

ja používám na každou výměnu M Múller filter FN107,mám diesel.

Jaké jsou maximální rozměry palivového filtru pro Felicii? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]