Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozlepení světel

Od: domino odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chci vyčistit čočky případně je vyměnit z důvodu postupného snížení svitu
Zle použít po rozlepení v troubě to origo lepidlo které tam zbude?
Protože teoreticky se to lepidlo nikam neztratí bude tam furt zateklé ve spáře toho světla.
Nechce se mi kupovat origo lepidlo a ještě čekat na poštu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Lepidlo použít vždy nové

007cz
hodnocení

0x
Výměna čoček ti nepomůže, máš vypálené paraboly. Já nahřál horkovzduškou a pak přilepil na staré lepidlo, neteče tam, všechno drží.
domino
hodnocení

Neteče? Tak to je špica. O to mi jde. Kdysi jsem horkovzduškou zkoušel rozlepit světlo u Fiatu a bez šance. Teď zkusím Kiu ale po přečtení už místo horkovzdušky v troubě na 100°C.
007cz
Do trouby to nedávej nahreješ celé světlo, to je špatně. Musíš nahřát jen spoj s lepidlem. Jakou KIU?
domino
hodnocení

Ceed. Ano o to jde prý se nahřeje celé světlo rovnoměrně a lepidlo krásně povolí když to horkovzduškou se nahřeje určitá část která pak chladne pri nahřívání jiné části.
007cz
EDčko? Tam jsou světla malá, tam to půjde. V troubě ti celé světlo "změkne", já to dělám horkovzduškou jde to krásně, postupně celý spoj nahřívat a pomalu odlepovat. Při zpětné montáži to lepidlo také trochu nahřát.
domino
hodnocení

Ano ED po faceliftu 2010.
Prý stačí 100°C na 5 minut. Plastům to neublíží, PVC a polykarbonát musí v pohodě vydržet bod varu vody. Popravdě už ani horkovzdušku nemám. :)
007cz
Když nahřívám horkovzduškou tak mi měkne i plast samotného světla, nevím jak to nahreješ v troubě, vyzkoušej ale pokud to špatně svítí čočkama to nebude.

hodnocení

0x

paraboly se musí znovu pokovit. Nejde o utření čočky od prachu.

jenda22
Pak je levnejsi koupit nove svetlomety.Demontaz neni bez rizika, cena za dopravu a pokoveni bez vad? Bude to drazsi nez nove!

Cena u profíků je kolem 5 tisíc za jedno světlo. Nové světlo je násobně dražší.

Možná u nějakého světla z Felicie. Obzvlášť u xenonů se renovace oplatí. Nebo myslíš, že jdou snadno sehnat origo světla na Toyoty, Saaby, Superby1 v originále? (Depo, DPA, TYC... to jsou hned na výhoz).

007cz
Za dva kusy pokovení parabol platím 1000kc, bez papíru. Rozlepit to jde v pohodě.

To musí stát za to teda :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]