Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje imobilizér

Od: mejla1102 odpovědí: 6 změna:
Zdravím, prosím vás, potřeboval bych zjistit 4-místný kód pro klíč na renault scénic rv. 98 2.0.
Nefunguje mi imobilizér.
Narazil jsem tu na debatu, kde se dá ten kód zjistit podle programu, ale program mě nefunguje.
Číslo klíče je 98119 S5UE5.
Jestli tu je někdo ochotný mě poradit, budu moc vděčný.
Děkuji moc.
Drobná poznámka... Pokud je v autě slabší baterie, může i to být problém, proč imobilizér nefunguje? Že už výkon baterie neumožní zapnutí imobilizéru?
Baterie v klíči jsem dal nové, dioda funguje.
A kromě toho tento problém s imobilizérem mě dělá z 95% pouze v zimním období, jinak funguje normálně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V podělí ti v práci kód vygeneruju ale těžko ti to pomůže. Spíš sázím na vadný snímač imo ( ten kroužek kolem zapalování). Čip imo je pasivní rifid. Ten nepotřebuje baterku v klíčku aby fungoval, jen ho musí cívka kolem klíčku vybudit aby jí poslal odpověď.

Špatná autobaterie může zavnit to, že má cívka snímače malé napětí ale to by se nehnul ani motor. Jestli motor točí , měla by diagnostika hlásit kód poruchy imo, jinak může být na vině i jen porucha benzínového čerpadla. Nebo snímač otáček kliky. Všechny 3 závady - imo, čerpadlo i motýlek, způsobí, že do motoru nejde benzín.

mejla1102
No problém je, že pořád bliká kontrolka imobilizéru, přestal fungovat centrál na klíči. Bez toho nenastartuju, když nezamknu a neodemknu auto. Stává se, že musím párkrát zmáčknout klíč a pak to jde, ale teď to přestalo jít úplně. Baterii v klíči jsem dal novou, ale shodou okolností mám už málo nabitou baterii, tak jsem myslel, že by to mohlo být tím.
Teď mám baterii na nabíječce, uvidím zítra jak ji dám zpátky do auta.
Každopádně ten imobilizér nechám z auta odpojit pryč, dělá to akorát problémy.
Díky za ten kód. Zkusím to,za pokus nic.
Kód je 8538
mejla1102
hodnocení

Díky moc za kód
Zítra to zkusím
mejla1102
hodnocení

Mnohokrát děkuji, kód ke klíči funguje, nastartoval jsem hned
Na příští týden mám domluvené v servisu odpojení imobilizéru, do té doby auto potřebuju, tak když budu do té doby opakovaně zadávat ten kód k deaktivaci imobilizéru, nebude to problém?
Když máš baterku nabitou a v klíčku novou, neměl by se ztratit synchron mezi autem a DO. Ale i kdyby tak to ničemu nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak odpojit imobilizér

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]