Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Driftovat na sněhu

Od: auto123 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, dnes jsem si byl zadriftovat na opuštěným parkovišti na sněhu, dal jsem si pár otoček, neničí se tím auto? Dělám to výjimečně. Jsem začínající řidič, tak zatim toho o autech moc nevím, díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Pokud nevezmete kolem obrubník a podklad je pokryt sněhem, tak se autu nic nestane.

Jinak bych nějaké to "sklouznutí" doporučil každému (před zimní sezonou, či na jejím začítku), aby pak na silnici nebyl překvapený, co že to ta "bílá hmota" je zač...

asd1
hodnocení

4x

Pokud o obrubník neurazíš kolo tak OK. Když je čerstvě trošku prašanu nasněženo na asfalt (neni to uježděný), tak asfalt může žrát gumy, ale to zase moc nesmykuje.

Pozor taky na vyšší rychlost, sun bokem a vyjetí ze sněhu na asfalt - čidla můžou změnu rychlosti vyhodnotit jako boční náraz a pustit bagy *ua*

Občas někdo neocení že lepší trénovat chování auta na prázdným parkáči než se vybourat v provozu a zavolá cajty..

Ve vyšších rychlostech se auto chová jinak, takže po chvilce driftování při 40 kmh si nezačni myslet že na sněhu umíš všechno a můžeš jezdit rychle.

makk
hodnocení

4x

Taky je třeba to dělat s ohřátým motorem a nepřetáčet ho.

Na závěr malá výtka: Název otázky "Mám otázku" nám mnoho neřekne, otázku tu má každý, spíš je třeba stručně specifikovat jakou.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 06. 12. 2021 12:33:18
název otázky jsem jž opravil, ale správná připomínka. Děkuji
asd1

Jak chceš přetočit motor při běžným blbnutí? Většina aut má omezovač, tak to jde prakticky jen při podřazení ve vyšší rychlosti než odpovádá max. rychosti řazenýho kvaltu.. A na sněhu by při tom proklouzly kola takže by nepřetočil ani tak..

xenofob
hodnocení

3x

začínající řidič? To je nějaká další hloupá provokace

auto se v čase ničí permanentně , nemusíš ani nastartovat

hodnocení

3x

Pokud ze sněhu nesklouzneš na asfalt, který má větší přilnavost, tak se to nemusí líbit srarý silenblokům. Byl by to pro ně ráz silně zapružit při posunu ramen do boku ze sněhu škubnout na asflat.

Ale zanedbatelně. Pokud jsou načaté, tak je to stejně jedno.

Co se týče poloos, nesmí mít prasklé manžety, které se v rejdu odhalují.

A nedriftoval bych na nějaké posolené břečce. Zhnije ti auto (při driftování se zamrská bordelem víc).

Jen blbni. Naučíš se jezdit. Poznáš, jak se auto chová a reaguje, když ti ujede (tedy pokud se netočíš dokolečka jak pako s plynem na podlaze a volantem v rejdu). Zkus si projet křižovatky. Třeba na tom plácku si je představit a nebo si tam dát nějaké kuželi nebo kanystry či petku 1,5l.

Nebo si zkus brzdit doplnejch na ABS nebo přerušovaně šlapat na pedál brzdy a točit volantem mimo překážku.

To tě naučí víc.

Autu je to jinak jedno a na kluzkém povrchu gumám taky.

hodnocení

3x

Je to asi 3 měsíce, na pardubicku, driftoval a vozidlo mu shořelo, páč ho přehřál...

asd1

jj, letní sníh na Pardubicku je sviňa ;)

hodnocení

3x

Také při výše uvedené příležitost se rád sklouznu aby člověk nebyl v reálném provozu moc překvapený pokud to někde kouzne. Zatím bych se vyhnul rybníku či jiných vodních ploch.

hodnocení

2x
Každé moje nové auto jsem testoval na větší rovné ploše, abych zjistil, jak se chová na kluzkém povrchu, ledu a uježděném sněhu a na mokrém podkladu.
Blbnul jsem, jezdil pomyslný slalom pri různých rychlostech, dupal na brzdu. Zadek ujížděl, párkrát jsem se pěkně zatočil, naštěstí jen podle svislé osy. Na autech s ABS zase získal další poznatky. Učil jsem se i "viset" na předním náhonu. Všechna auta kromě Š. garde byla s předním náhonem.
Synovi jsem při trénování na polním letišti nečekaně zatahoval ruční brzdu. I při zatáčení. Naučil zásadu- kam jde zadek, tam točím volant.
Vnučka v autě začínala základy na zledovatělém sněhu. Práce s plynem, spojkou, brzdou, volantem. Někdy jsem auto až litoval. Zvládla to rychle.
Dodnes si chodíme zatrénovat, když napadne dost sněhu. Co se v mládí naučíš, do stáří zapomeneš. Opakování matka moudrosti.

Svatá pravda, není nad osobní zkušenost, ta se hodí až to nastane...

Ta vnučka mi připomněla mou první jízdu v autoškole. Les, tma a uklouzaný sníh ..

hodnocení

0x

Neboj, hlavně jestli "nedriftuješ" přes ručku s nějakým golfem :-D

nox®
hodnocení

0x
Když to člověk nepřehání, tak se nic nestane. Nejlepší zábava je ale se zadokolkou. A také asi pozor na správné místo a aktivní bonzáky. Zrovna nedávno jsem zahlédl v televizním zpravodajství reportáž, jak si mladí spratci dovolují blbnout na sněhu na prázdném parkovišti a jak ohrožují své a cizí životy či majetek. Je pravda, že co jsme jezdili my na nedaleké parkoviště, tak tam jednou frajer rozsekal nového Mustanga o nějakou feldu, naštve...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]