Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde vypustit chladící kapalinu?

Od: andrea2® odpovědí: 15 změna:

Mám Dacia Sandero II. Zbytečné platit za servis Renault, proto sám. Nemám asi očekávat někde dole výpustný kohout, že? Pozn: Naředěnou kapalinu jsem si už koupil. Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

A původní kapalina je vadná?Pokud naberu vzorek asi 100 ml a v mrazáku nezmrzne,pak nic neměním.Vypouštěl bych ji až po třech až pěti letech.V létě dolévám (pokud ubývá)\ jen vodu .stačí čistá potoční.nebo dešťovka.Na zimu úbytek doplním čistým Fridexem.

JB

hodnocení

0x
Pokud neni kohout povolim sponu na spodní hadici od chladiče
A vypouštim co de

hodnocení

0x

Kompletní výměna chladicí kapaliny se dělal pouze na vojně - měnila se letní za zimní. Ale to ještě neznamená, že se ta stará vylévala. Pro normální auta za normálních podmínek je něco takového nesmyslné,

k2

Proc je to nesmyslne?

Komletní výměna jen na vojně? Za 20let v činné službě jse toto neviděl.Tedy je fakt že vodou chlazené jsem měl v jednotce jen TOPASy a poté pak PTS10 a MO634.

Dělal jsem pod náčelníkem autoparku. U nás to byly V3S, žil a tatra
U V3S a Tatry chápu, že není potřeba měnit chladící kapalinu..To Vás náčelník autoparku naučil správně..Dobry synek *palec2* Akorát nevím, kam jste to teda jako lili do těch Tater a V3Sek?

Doutnák-to mi připomíná jak strojník DOK-M nechtěl na výjezd , tak tvrdil že nemá vodu v chladiči-technik dané jednotky pak nařídil nosit do něj vodu , prý je třeba 200l do motoru T-930-42 (tatrovácký, vzduchem chlazený motor)

knick
hodnocení

0x
Dobrý den, taky mě čeká výměna u Sandera a tak jsem čekal nějaký návod. Asi tam vypouštěcí ventil není, tak zde prosím sdělte, jak jste kapalinu nakonec vypustil. Díky
asd1

Pokud neni vypoušťák tak se shodí spodní hadice z chladiče. Jestli ale někdo nedokáže sám vymyslet takhle jednoduchou věc, tak je otázka jestli by se měl v autě hrabat... Dovedu si představit že naleje půlku potřebnýho objemu neodvzdušní to a po pěti kilometrech bude řešit zadřenej motor nebo aspoň upečenou hlavu...

asd1 přesně tak.*jasne*

hodnocení

To bylo úplně zbytečné. Vy dva chytrolíni.

A jedna, kterou to nenapadne...

asd1

Nebylo to zbytečný, ono nechat v systému bublinu takovou že nefuguje chlazení neni až tak složitý a motor s tim uvaříš rychle, stačí když auto začne řvát tak zrovna neni vhodný místo k zastavení tak ještě zkusíš dojet o kilometr dál ;)

A kdo se musí ptát na základní věci, tak se dá předpokládat že složitější věci a hlavně špeky zmáklý nemá...

asd1...souhlas. Jinak mě by byla upečená dáčka fuk. Jsou lepší auta, která stojí za upozornění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]