Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Míchání nemrznoucí směsi

Od: leclerc odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

je možné míchat různé druhy směsi G12? Mám růžovou v autě, zapomněl jsem zavřít víčko expanzní nádobky a n+ějaký obsah se vylil ven. Koupil jsem jinou a naředil. Ta nová je taky G12, ale je oranžová. Podlůe štítku splňují stejnou normu. Vím, že se navzájem nesmi míchat g12 a g11. Ale dvě různé g12, i když mají jinou barvu, můžu smíchat?
Děkuji..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohla být oranžovější, protože to nebyl koncentrát, ale hotová namíchaná. Ředěním slábne barva. A nebo se jedná o padělek nějakého aušusu (typicky VIP, ROX, happy car, carline,...)

makk
hodnocení

0x

Nesmí se míchat jen červená s modrou (G12 s G11) proto jsou tak obarvené. Na odstínu nezáleží.

xenofob
hodnocení

0x

Pro jistotu ještě jednou zkontroluj obal... Zda to není náplň do ostřikovače... Tady se to resi denně... Barvou odpovídá... A když si nebudeš jistý zaloz další vlákno...tady je toho pořád malo*smich*5

Zimní gumy, akumulátory, benzín nebo nafta, covid,... stále málo *smich*

jenda22
hodnocení

0x
Opet stejny dotaz rok co rok. Podle jednoho narizeni EU musi byt vsechny typy nemrznouci smesi vzajemne misitelne. Daval jsem i odkaz a porad dokola. Musi byt vzajemne misitelne. Je vhodnejsi dodrzet barvu pro kontrolu stavu chladiva. To je vse.

Tak si přimíchej fridex stabil a G12. Jsem zvědav, jak dlouho ti vydrží těsnění pod hlavou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]