Nejste přihlášen/a.
asi je nejvyšší čas změnit mechanika
je otázkou zda dal správný typ žhavičú
pak sem zažil že se utavili když se jezdilo na hydrauliku
pak je možnost jestli odchází elektricky že ti přebíjí alternátor
foto špiček žhavičů by nebylo?
to znamená že sou přerušený elektricky napada mi vadný žhavící relé zustává seplí žhaví furt svíčka se spálí
Kdo tomu rozumí by auto k mechanikovi nedal.
špatné žhaviče poznáš tak, že auto jde za studena obtížně nastartovat. Děje se to?
Za jakých okolností se jaká kontrolka rozsvítila?
že se dělají 4V jsem nevěděl, omlouvám se.
.
Nechápu ale proč se vůbec 4V dělají. Proč taková pitomost, ví někdo?
.
Nebude to právě ten problém odcházení? závada na elektrice, špatný typ žhavičů vůči motoru...
kami123... 4V se dělají k vůli řidičům, kteří se mění pouze v hloupé uživatele, kteří otáčí klíčkem v zapalování, jako klíčem na WC. Nechápou význam kontrolek a funkcí motoru.
Dříve nějaký sytič, dnes nažhavení před startem nechápou a raději vymlátí baterku.
...
4V žhavič žhaví velice rychle do pár milisekund, ale regulace je pomocí PWM obvodů, aby neshořel. Nedá se tedy testovat na baterce jen tak, ale motor (ECU) ho umí velice dobře zregulovat a velice rychle připravit pro start.
A taky k vůli lepším emisím a lepšímu chodu studeného motoru. Jak jsem psal. ECU s nima lépe pracuje. Jde hlavně o rychlost nažhavení.
JJ, chápu. Dík. Na začátku přetěžuje a po nažhavení udržuje 4V. Chytré.
Liší se napěťové verze mezi sebou rozměrama, nebo je možné dát omylem místo 11V čtyřvoltové?
To by pak problém s KO žhaviči vysvětlovalo.
Možná i tak. Já spíš myslel PWM. To je jako roztáčet dítě na kolotoči stále stejnou silou (napětím). Rychlost otáčení určuješ časem, kdy počkáš, až se kolotoč otočí 2x a pak mu silou pomůžeš roztočit pulzem a zase čekáš 2 otáčky. Pokud by jsi chtěl točit rychleji, tak ten pulz (postrčení) kolotoče uděláš po každé otáčce a nebo 4x během jedné otáčky. Opět stále stejnou silou, ale častějším intervalem. Točí se pak rychleji.
To je princip PWM.
Žhavící svíčka má také dlouhou setrvačnost, kdy po přerušení napětí, pomalu klesá teplota. Tak se dá pulzy vyregulovat určitá hranice tepla.
Třeba u motorů je PWM regulace velice výhodná. Neztrácí při menších otáčkách na síle (stále jsou napájeny maximálním napětím, jen se nedodává kontinuálně, ale v pulzech).
Ale u žhaviček na 100% netuším, zda se reguluje PWM nebo jak jsi napsal.
Ještě přidám video, že rychlost nažhavení se stářím snižuje a taky je horší u některých levných výrobců napodobenin. Proto je to dost klíčové. Mechanik mohl koupit nějaké srač*ky které nefungovali tak dobře a teď nechal zákazníka zaplatit originály. I to se mohlo stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.