Chci se zeptat, v únoru mi byli měneny žhavíče a teď mi mechanik měnil žhavící svíčky na autě s motorem 2,0tdi 103kw. Žhavíče a žhavící svíčky to je to stejný nebo ne? Chci vědět jestli jsem neplatil za výměnu 2x a jestli mně jen neobral o peníze Děkuji
Říkal jsem mu že mi v únoru měnil žhavíče a teď že měnil žhavící svíčky tak proto jsem chtěl vědět jestli je to samé, samozřejmě on mi to neřekne, teď se jen někde usmívá jak mě pěkně obral. Bohužel dokázat mu to už nemohu, jen je mi líto že někteří mechanici takhle okrádajú zákazníky.
kami123
Tedy jsi podruhé platil za něco, co by mělo být v záruce.
Je to ta samá součástka. Otázkou je, jestli byla některá vadná. To se dá snadno zjistit přes žárovku nebo ohmetrem. Občas některá náhodně odejde. Osobně považuju za zbytečné je měnit všechny. Na svém si vyměním jen vadnou.
změříš je ohmetrem měli by mít obvod a neměli by mít víc jak 2 ohmy
nebo dáš do serie se žhavičem 12V žárovku a napojíš na baterii pokud žárovku rozsvítíš je žhavič dobrej
kare
@dabel pro správnou diagnostiku je nutné vyzkoušet všechny najednou (připojit ke zdroji). Takhle zjistí jen zcela vadný žhavič, ale reálně musí "chodit" všechny najednou.
Není jisté ani to, jestli byly opravdu vadné, jestli mechanik v únoru namontoval nové a jestli vrátil ty, co tam byly. To, že po několika letech některá odejde, to se stane. Že ale odejdou všechny za pár měsíců, se mi nějak nezdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.