Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vrtá mi hlavou jeden problem ohledně zapojení autozásuvky 12V v dodávce (v podstatě rozvod 12V) . Třeba mi někdo poradíte. Jedná se o dodávku Fiat Ducato rv. 2012. Chtěl bych natáhnout zepředu - dozadu do nákladního prostoru - 3x 12V zásuvku s vypínačem a USB nabijenim (něco takoveho : amazon.de/... .
Vzadu bych to řešil v pořadi vypinac (ktery odpoji kompletne zadni cast) + pojistkovou skrini + zásuvky 12V ...to není problém ,to zvládám...ale nyní je otázka ,jak to zapojit vpředu auta - 1.) napřímo k baterce? 2.) přes rele? Nevim jak je to s proudem při startovani (aby mi vysoky proud vse neznicil) . Prosím poradte,jak to nejlepe vyresit. Dekuji
Máš to špatně a popletené.
Pojistka je důležitá na samotný začátek přípoje.
Chápeš? Musí ochránit vše, co je za ní včetně kabeláže do nákladového prostoru.
Natáhni ji z pojistkového panelu nad pedály.
Bude tam Faston 10,5mm.
Z něj 5cm drátu 2,5-4mm2 a pak hned pojistku MIDI a za ní drát až do zadu do nástavby.
Mínus pak vemeš z kostřícího bodu u zadního světla na nástavbě. Bude tam z plechu karoserie šteft s dráty a matkou. Mínus se netahá od baterky nebo z pojistek. Vždy z kostřícího bodu nebo nejblíže spotřebiče z karoserie vozu.
Tohle si na to kup a připoj! Nebastli tam nějaké prasárny...
Díky moc za rychlou odpoved,cenim si toho. Moje představa byla viz foto (takže tak to asi nepujde ,co? ) . Prasit nic nebudu ,chci aby bylo všechno na 100% . Pojistkovou skrin a koupenou tuto : tuningstyle.cz/... . Na tyto zásuvky bude zapojená- 1.)nabíječka (max 20W , 2.) Led pásek cca 30W , 3. kompresorová lednice...cca 64W.
Muze byt na privod pouzity 6mm2 licna kabel? /cetl jsem cosi skrz ubytek napeti ) . Jeste jednou diky.
Pojistky před zásuvky ani vypínač bych tam nedával. Jsou to zbytečné spoje. Přetížení nehrozí, tak to stačí všechno jistit na začátku proti zkratu jednou pojistkou 15A.
Jak píše hlada. Pojistka je tam hlavně k vůli zkratu. Ne zásuvek, ne přístrojů. Provozem se ti prodře ten šaptně uložený kabel a jsi v háji bez pojistky.
Pokud to nechceš tahat z pojistkového panelu, jak ti ukazuji, tak z plus polu baterie v podlaze, ale hned za plus dej pojistku. Hned do 5cm... ne až někde daleko, ale hned u přípoje k baterce nebo jak jsem maloval u konektoru v pojistkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.