Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta fridexu

Od: santa odpovědí: 14 změna:
Zdravím
Je normální ztráta fridexu ve FABII2 1.4 63kw
Jednou za 4-5 měsícú dolévám tak 2až3 deci.
Hladina v nádobce vždycky klesne pod Min.a rozbliká se kontrolka chlaz.
Najeto 150 000km.Rozvody dělány při 105.000
V oleji není žadný šlem.a hladina je stejná.
Vůbec si nejak nevybavuju jestli to dělalo i před rozvody.máte někdo zkušenost.dik

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Muze prosakovat vodni pumpa. Muze byt mikrodirka v chladici. Muze to tect na nejakem spoji hadic. Moznosti je mraky. Co tam je za vodni pumpu?

santa
hodnocení

Tak to nevim.dělali mi to v servisu.
Takže to asi není normální. Ten únik.
Nevadí to něčemu.
Osobně mi to nevadí dolívat.
Spousta známých mi řikaly že je to v "normě".
Tak nevím.
petrovic

Neni to normalni. Voda ani brzdova kapalina proste neubyvaji. Ale pokud to resit nechces, nevadi Ti dolevani tak OK.

hodnocení

0x

Pokud se to bude držet v rozpětí co píšete, OK. Ale skoro jistě se ten únik bude zvyšovat.

asd1
hodnocení

0x

Normál to neni. Často teče vodní pumpa obzvlášť pokud tam dali lacinej šunt, chladič, napojení hadic... Hledej růžově vykvetlý.. Nebo i výměník topení, to obvykle v autě nasládle smrdí a špiní čelní sklo

Nebo to žere motor. Obvykle bíle čoudí, válec který bere vodu je čistý bez karbonů, jde to poznat i na svíci..

Dolívat se dá...

jabraka*
hodnocení

0x

protože chladicí kapalina je vodný roztok,a voda se za provozu odpařuje,ty 3 dc jsou v normě.V létš mstačí doplňovat vodu,(stačí dešťovka)přede příchodem mrazů doplním čistý fridex.Takto činím už několik desítek let bez vlivu na provoz.

JABRAKA

kami123

A nevyjde levněji koupit víčko od nádržky , než tam dokupovat fridex?

Zajímavé je, že já ve Felicii nedoplňuju kapalinu ani vodu vůbec. Jen co 4 roky udělám novou náplň.

Zase jedna perla od Jabraky! Po výměně v průběhu jednoho měsíce, z důvodu průběžného odvzdušnění jsem dolil necelého půl litru, chladicí kapaliny, v průběhu 5 roků pak 0,005l vody!Pokud se musí dolívat za léto 0,3l vody, pak je něco ne úplně OK! Jinak za těch 5 roků klesla zámrznost z -25°C na -23°C.

@diesel Víš jak. Místo opravy defektu pneu je lepší si říct, že je to normální a stále dofukovat.

hodnocení

0x

Mám svůj soukromý tip:

Trubka předehřevu. U jednoho auta mi odešla na cca 130 tis. u druhého na 160 tis. Dělá se vlasová trhlina a postupně se zvětšuje. Pokud je to ono, doporučuju si připlatit za originál. Dostat tam kopii byl dost průser.

automrazik.cz/...

santa
hodnocení

Děkuji za odpovědi.prolezu to a uvidim.
Maximálně se stím naučím žít.:).
Dávat auto kvůli tomu do servisu mi přijde mrhání.ahoj.

riva
hodnocení

0x

U malých úniků lenoch použije utěsňovač chladičů aditiva.heureka.cz/.... Funguje to dočasně a někdy navěky.

xenofob
hodnocení

0x

unikat to může kolem čidla teploty chladící kapaliny...zkontrolovat, případně vyměnit těsnění...otevřít nádobku vyšroubovat čidlo prstem ucpat vymenit tesnění zašroubovat...

u těchto fobií může voda s fridexem pronikat do motorou mechanismem ventilů, dostává se do oleje a pozná se to tak že se objem olejové náplně zvětšuje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]