Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 válec divná barva

Od: karelmachek odpovědí: 11 změna:
Zdravím, náhodou jsem zjistil, že na 3 válci vypadá díra tak jak vypadá. Svíčka normálně drží. Mám se bát?
3 válec divná barva

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

1x

Ano, asi je problém.

Na špínu od oleje to nevypadá.

Vypadá to na netěsnící svíčku.

Asi málo dotažená.

Možná se to stalo dříve a není třeba to řešit, ale ta svíčka mi připadne taky tmavší.

Pokud jde o svíčku bez těsnění, tak je zkus předpisově dotáhnout. Jinak svíčky vyměň za nové.

Je možné, že se díky tomu poškodil závit a strhneš to, mít tedy v záloze plán pro opravu závitu.

sirokko
hodnocení

1x

Taky může být prasklina v izolátoru a olej prosakuje tudy.

Teď je po sezóně, já bych tedy tu sekačku na trávu odvezl do servisu, pokud se svíčka nebude dát vyšroubovat.

01.12.21 09:04
*smich*
karelmachek
hodnocení

Heleeee to není haťapka má to o válec víc

hodnocení

0x
A není to náhodou jen opálené..Fajfka nedrží třeba pořádně a přeskakující jiskry to takhle mohly opálit..Je to tam mastné? Zkuste vzít hadr na špičku šroubováku a utřít to (pokud je to teda mastnota). Opatrně to zkusit dotáhnout taky můžete..Kdyby byl závit v háji,tak už by ta svíčka "vyskočila"
kami123

Jiskry nemají energii na to, aby něco opalily nebo odpařily.

Mastnota to být může únikem kolem, ale je vidět, že ten dekl zvrchu má také tmavší odstín. Spíš tedy od spalin.

Závit může být rázy výbuchů načlý tak, že jej strhne i při správným dotažení. Ozvlášť pokud to je tak dlouho nebo to někdo dříve přetáhl.

Spíš bych překontroloval to dotažení momenťákem, aby se neřešila již vyřešená závada.

hodnocení

0x

Opel ecotec Agila,Corsa?

Hlava je z jednoho kusu. Né jako ventil dekl u VW, takže olej bych tam nehledal. leda ze spalovacího prostoru netěsnou svíčkou.

karelmachek
hodnocení

Corsa 1.2 16v

karelmachek
hodnocení

Zdravím přátelé. Svíčka je dotažená. Při nastartování není slyšet, že by ufukovala a auto sviští taky normálně. Je možný, že je to nějaká stará závada. Pro jistotu jsem objednal nový svíčky a zítra je vyměním. jinak díky za vaše názory

Před montáží to vyčisti hadrem a acetonem (pozor na měkké plasty - většinou ty lesklé a hladké, sežere je).

hodnocení

0x

zeptej se na foru opel corsa,jak tam našroubovat čtyřválcovej motor...pak budeš mít nohy na stole...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]