Nejste přihlášen/a.
Pravděpodobně baterku něco v autě vybíjí. Proto odešlata stará a vybila se ta nová.
Místo ohřevu na kapotě tomu napovíá, že tam v klidu tečou velké proudy.
Vyfoťte motorový prostor a hoďte fotku sem.
Pak napište o co se jedná.
Výrobce, model, rok, motor (př.: Škoda Fabia 1 rok 2003 motor AZF nebo 44kW)
Přesně to mne napadlo- je tam v místě roztátého sěhu nějaký zdroj tepla. Jiný zdroj než baterie v autě není- tj něco "žere" baterku a ta se zahřeje a tím odtaje sníh. Měřit, vypínat, zapínat jednotlivé spotřebiče a najít toho žrouta. Ideální, ale u osobních vozů ne běžná věc, je odpojovač baterie / také jsem o víkendu dobil baterii a vypnul abych omylem něco nezapomněl/.
A co když se tam třeba ani nic nevybíjí, ale naopak špatně nabíjí... Zejména když to při nové baterii startovalo...To, že by se roztekl sníh v jednom místě, to by tam muselo něco hřát strašně moc a to by baterka asi lehla za chvilku...
Zkontrolovat všechny silové spoje, to je to nejjednodušší. Kdyby to bylo něco od Škodovky, tak tam se často rozpaloval držák silových pojistek (těch plíšků na baterce)... Tam mrknout hlavně tam...
Je v nádrži palivo?
Když se podíváte na baterku, jsou kontakty (+) a (-) ve stejném pořadí jako na staré?
Tak silný, že by ten můstek dokázal ihned spálit?
Teď mne napadá, že by se to dalo ověřit, na kterou stranu se točí starter, ale laik nepozná na kterou se točit má.
Pak třeba nabbíjčkou na mobil s kontrolkou.
Ale pokud je pravda, že to těsně po výměně startovalo, tak to možné samozřejmě není.
Záleží co je to za auto, někde jsou silové pojistky, třeba v Hyundaii i30, tam jsem to viděl, že přehořela jenom pojistka na takové pojistkové desce (v jednom kuse), stálo to 1600Kč, ale nic jiného se nestalo. Ale tam kde jištění není, tak v ten okamžik se altík zničí a už jsem viděl na autě starší provedience jako Opel Omega a Jeep, že vyhořela i řj motoru...
Ano, shoří okamžitě. Diody mají v tu chvíli propustný směr a táhnou přes sebe proud, který baterka dodá, takže klidně 400A. Záleží na autě, zda má jištěn alternátor pojistkou. Třeba Felicie, Favority, Š120 a starší pojistku alternátoru neměli. Tam se dokázal poškodit i svazek vodičů, pokud diody ještě proud ustáli a vodiče se tavily.
Třeba Fabie už má koncepci od VW, kdy je nad baterkou pojistkový box plný MIDI pojistek 50-180A a je tam pojistka altíku, kdy dojde pouze k přehoření.
Jaké auto/ motor?
Měř napětí baterky a klidový odběr jestli jí něco nevybíjí. To teplo by odpovídalo. Škubání může mít víc příčin, od tlaku paliva přes vadný kabely cívky čidla teplota, podpálený ventily vadný volnoběžný ventil atd. Zápach něčeho může být taky spousta věcí. Nějaký zkrat je dost možný, prohlídni kabeláž jestli není opálená nebo okousaná izolace apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.