Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý kousek rzi - zastavení

Od: rez odpovědí: 6 změna:

dobrý den, na aute mám malé kousky rzy, mohu se zeptat jestli neznáte tento přípravek? nebo co na něj říkáte, diky za rady - autokelly.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je barva. Stejně jako Brunox. Odrezovače, které zastaví rez a místo zakonzervují čirou tekutinou (ve výsledku fialovočernou).

Pokud jde o polétavou rez na laku (prach), tak se používá něco jiného. Třeba od Sonaxu.

...

Jinak rez (koroze) v karoserii na to ten Brunox opravdu snad jako jediný funguje a neměl bych důvod kupovat jeho napodobeniny z kelly s nejistým výsledkem.

kami123

Takže se to vpije třeba i do prorezlého místa pod lakem?

Ne, pod lak to nejde (tedy pokud se chápeme ne přes ty bublinky v laku pod kterými to kvete). Místo musíš obrousit a odloupat či oklepat ty strupy odlupující se rzi. Pak na ten zkorodovaný kus (pokud už tam nebude díry durch naneseš brunox a on rez odrezí, zastaví a zakonzervuje epoxy barvou, která je pak přetíratelná všemi metodami (tmel, plnič, barva, UBS).

kami123

Já mám právě na kapotě pár cm prasklý lak (v místě zámku).

Nijak hrozně to nevypadá, ale řek bych že rez bude i pod lakem.

Do opravy se mi zatím moc nechce a toto by nebylo špatné řešení, jelikož má černou barvu.

Jak je to husté, dalo by se docílit zatečení vakuem, nebo je to něco jako hammerite?

praivo2
hodnocení

0x

Nano4you NENÍ jenom barva, viz popis:

Přeměňovač koroze a rzi vytváří chemickou přeměnu rzi na stabilní kovo-polymer, který tvoří inertní tvrdou vrstvu odolnou vůči korozním chemikáliím a zabraňující progresi dřívější koroze. Po aplikaci nátěr se rzí zreagují na černou organickou sloučeninu a zastaví pokračování korozních reakcí. Přípravek nahrazje současně funkci odrezovače a základového nátěru. Používá se k zastavení počínající koroze železa a korozních reakcí u tenčích vrstev rzi.

Na povrchovou rez to funguje (vyzkoušeno), ale pokud to má něco vydržet (zejména v zimě), tak je třeba to po vytvrzení ještě něčím překrýt, např. bezbarvým epoxidovým lakem nebo alespoň voskem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]