Nejste přihlášen/a.
co myslíte, podpořít ČESKÉHO VÝRBCE nebo vsadit na Jistotu v Hondě. Obě motorky v provedení ADVENTURE .
Cenový rozdíl zanedbávám 10.000,-Kč
Parametry motoru jsou v podstatě stajný
Na takové motorce jsem se učil ve 13 jezdit. Nééé toi fakt né a už vůbec ne za 150.000. Pro srandu králíkům 50.000 bych za retro dal. ta motorka stojí výrobně 15.000-25.000. Zbytek je obchodní přirážka, doprava, clo a DPH
To ses ve 13 urcite neucil jezdit na takove motorce. Na 4 taktnim, trosku schopnem motoru? To asi tezko. 100x bych bral radeji Indickou jawu, nez tu cinskou RVM. Tim RVMkem, rozhodne nepodporis zadnou ceskou hodnotu.
Měl jsem hodně motorek nejvíce JAW ale už bych do ní nešel(možná veterána) a do indické nebo argentinské už vůbec ne
Jen se zeptám, to chcete pro sebe?Jestli jste ve 13 jezdil na kývačce tak snad máte neomezený ř.p.?Nebo není problém udělat.Ono těch 35 kW je na cestování dost málo
Cinska (nikoliv Argentinska) Jawa od CESKEHO VYROBCE se nekupuje rozumem, ale srdcem. Tedy pokud se musite ptat, tak si kupte Hondu...
Sám píšete ČÍNSKÁ. Číňani okopírovali ruský motor do stíhačky a vydržel 2,5 hodiny. Letadlo roztrhaný a pilot mrtvej. Pojedu s 200KG Jawou na výlet, zdechne a pak ji v záchvatu hodím do škarpy.
Víte čemu nerozumím, když umí vyrobit Číňan motor pro předpisy platné v EU, proč to neumíme my. Jawa 350 stojí 75000 a musíš mít svoje SPZ na tu novou "mašinu". Argentínsmkou motorku nechci vůbec. Já si půovdně myslel, že se to vyrábí v Týnci.
Ale ono cinska neznamena spatna. Konkretne treba motor (Loncin Cina) je "kopie" motoru Honda CB500X. Pripustme, ze vyrobce, jako je Honda, si nenecha bezostysne kopirovat v soucasnosti produkovany motor (nejedna se o zadny prehistoricky vybehovy model). Zaroven ale Honda nikdy nepriznala, ze by to mela byt jakasi forma licencni vyroby, tedy realita bude nekde "mezi tim". Ani zbytek neni cinsky no-name (bezdusove rafky Akront, vypinatelne ABS, vidlice Kayaba, brzdy Nissin...)
Tedy pak je otazkou, zda cinan umi ten motor "vyrobit", nebo "okopirovat". Pokud tim my u vyroby motoru myslite Jawu, tak Jawa nic vyrobit nechce a na vyvoj nema ani penize (viz jejich prototip bajneho litru vyrobeny za dotace od statu...) Proste Tynec je pohadka na dlouhe zimni vecery.
Jinak trocha matematiky: parametry motoru jsou sice "ciselne" v podstate stejne, ale u takto "malych" vykonu a kroutaku bude +9%kW a +6%Nm a -7kg u Hondy znat.
Ahoj - moje anabáze,
10let jsem čekal, až Jawa přinese nový slibovaný avizovaný motor, pořád jsem chtěl Jawu 350. Jsem Patriot a chtěl podpořit českou fabriku - podpořit české ruce i když výrobkem fakticky 50let starým. Pak jsem na NOVÝ MOTOR rezignoval a koupil papíry na Jawu 350 a že si udělám přestavbu ze sestavy náhradních dílů, tak jak to JAWA nabízela. Měl jsem papíry, ale ne motorku, nemohl jsem to přepsat ... no a když vydali motorku, vyrobenou v Indii, tak mě to všechno přešlo. Náhrada byla kubatura 300ccm, která má 22kw = o něco víc jako Jawa 350. Tehdy za 115.000-120.000,-Kč kolik Honda tehdy stála.
Tak jsem se na tom projel a obsah 300ccm zavrhl. Obsah 300 - 23kw 27Nm za 115.000,-Kč
Svezl jsem se s HONDA nc750x 43kw 69Nm a to je úplně zbytečné - za 220.000,-Kč
Hledám něco na výplach hlavy vesnickým couráním. Takový výkon Honda cb500 35kw 45Nm, měla Š120L ... myslím že stačí.
Zas na druhou stranu nechci vstupenku na hřbitov...
to zní zajímavě
testy jsou prováděny jak v zahraničí tak u nás...stačí se podívat na motorkářské fórum / www.motorkari.cz/ tam jsou také srovnávací testy pětistovek jawa rvm / hodna / cfmoto..honda vycházá nejlépe...já nakonec koupil afriku 1000 bo mi v poměru cena/hmotnost/výkon vycházela nejlépe
na čístění hlavy honda vtx 1300 stříkačka s výfuky cobra nebo vance/hines
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.