Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RVM 500 by JAWA vs HONDA CB500X

Od: bz* odpovědí: 14 změna:

co myslíte, podpořít ČESKÉHO VÝRBCE nebo vsadit na Jistotu v Hondě. Obě motorky v provedení ADVENTURE .

jawa.eu/...

honda.cz/...

Cenový rozdíl zanedbávám 10.000,-Kč

Parametry motoru jsou v podstatě stajný

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co je na té argentinské motroce českého? Když už novou Jawu raděj indickou verzi

Jawa 300 CL - Skl/...

bz*
hodnocení

Na takové motorce jsem se učil ve 13 jezdit. Nééé toi fakt né a už vůbec ne za 150.000. Pro srandu králíkům 50.000 bych za retro dal. ta motorka stojí výrobně 15.000-25.000. Zbytek je obchodní přirážka, doprava, clo a DPH

petrovic

To ses ve 13 urcite neucil jezdit na takove motorce. Na 4 taktnim, trosku schopnem motoru? To asi tezko. 100x bych bral radeji Indickou jawu, nez tu cinskou RVM. Tim RVMkem, rozhodne nepodporis zadnou ceskou hodnotu.

bz*
hodnocení

když mě bylo 13, nikdo ještě vůbec nepochyboval, že se Sovětským svazem to tu bude na VĚČNÉ ČASY. Tehdy ještě existovala ČZ a Jawa a v NDR MZ, která si s tou Jawou 350 vytřela zadek. Nepamatuješ? Kolik že ti je?

hodnocení

2x

Měl jsem hodně motorek nejvíce JAW ale už bych do ní nešel(možná veterána) a do indické nebo argentinské už vůbec ne

doplněno 29.11.21 08:18:

Jen se zeptám, to chcete pro sebe?Jestli jste ve 13 jezdil na kývačce tak snad máte neomezený ř.p.?Nebo není problém udělat.Ono těch 35 kW je na cestování dost málo

bz*
hodnocení

Děkuji a všem dávám bod za vaši snahu a radu

k2
hodnocení

2x

Cinska (nikoliv Argentinska) Jawa od CESKEHO VYROBCE se nekupuje rozumem, ale srdcem. Tedy pokud se musite ptat, tak si kupte Hondu...

bz*
hodnocení

Sám píšete ČÍNSKÁ. Číňani okopírovali ruský motor do stíhačky a vydržel 2,5 hodiny. Letadlo roztrhaný a pilot mrtvej. Pojedu s 200KG Jawou na výlet, zdechne a pak ji v záchvatu hodím do škarpy.

Víte čemu nerozumím, když umí vyrobit Číňan motor pro předpisy platné v EU, proč to neumíme my. Jawa 350 stojí 75000 a musíš mít svoje SPZ na tu novou "mašinu". Argentínsmkou motorku nechci vůbec. Já si půovdně myslel, že se to vyrábí v Týnci.

k2

Ale ono cinska neznamena spatna. Konkretne treba motor (Loncin Cina) je "kopie" motoru Honda CB500X. Pripustme, ze vyrobce, jako je Honda, si nenecha bezostysne kopirovat v soucasnosti produkovany motor (nejedna se o zadny prehistoricky vybehovy model). Zaroven ale Honda nikdy nepriznala, ze by to mela byt jakasi forma licencni vyroby, tedy realita bude nekde "mezi tim". Ani zbytek neni cinsky no-name (bezdusove rafky Akront, vypinatelne ABS, vidlice Kayaba, brzdy Nissin...)

Tedy pak je otazkou, zda cinan umi ten motor "vyrobit", nebo "okopirovat". Pokud tim my u vyroby motoru myslite Jawu, tak Jawa nic vyrobit nechce a na vyvoj nema ani penize (viz jejich prototip bajneho litru vyrobeny za dotace od statu...) Proste Tynec je pohadka na dlouhe zimni vecery.

Jinak trocha matematiky: parametry motoru jsou sice "ciselne" v podstate stejne, ale u takto "malych" vykonu a kroutaku bude +9%kW a +6%Nm a -7kg u Hondy znat.

bz*
hodnocení

dík mám na to 3 kila bez daně a už mi během tady těch pár hodin nepochopitelně došla nabídka na nějaké Suzu 650 za cenu Jawa 500. Doufám že bude v provedení DOBRODRUŽSTVÍ. Zítra tam zavolám

TEDY DĚKUJI

xenofob
hodnocení

0x

Doporučuji podpořit CF moto 800ccm...jsou to částečně rakušáci... /KTM/...

Jinak Honda je sázka na jistotu, podle testů a recenzí jeden Honda o poznání lépe

bz*
hodnocení

@magor

Ahoj - moje anabáze,

10let jsem čekal, až Jawa přinese nový slibovaný avizovaný motor, pořád jsem chtěl Jawu 350. Jsem Patriot a chtěl podpořit českou fabriku - podpořit české ruce i když výrobkem fakticky 50let starým. Pak jsem na NOVÝ MOTOR rezignoval a koupil papíry na Jawu 350 a že si udělám přestavbu ze sestavy náhradních dílů, tak jak to JAWA nabízela. Měl jsem papíry, ale ne motorku, nemohl jsem to přepsat ... no a když vydali motorku, vyrobenou v Indii, tak mě to všechno přešlo. Náhrada byla kubatura 300ccm, která má 22kw = o něco víc jako Jawa 350. Tehdy za 115.000-120.000,-Kč kolik Honda tehdy stála.

Tak jsem se na tom projel a obsah 300ccm zavrhl. Obsah 300 - 23kw 27Nm za 115.000,-Kč

Svezl jsem se s HONDA nc750x 43kw 69Nm a to je úplně zbytečné - za 220.000,-Kč

Hledám něco na výplach hlavy vesnickým couráním. Takový výkon Honda cb500 35kw 45Nm, měla Š120L ... myslím že stačí.

Zas na druhou stranu nechci vstupenku na hřbitov...

@XENOFOB

to zní zajímavě

xenofob

testy jsou prováděny jak v zahraničí tak u nás...stačí se podívat na motorkářské fórum / www.motorkari.cz/ tam jsou také srovnávací testy pětistovek jawa rvm / hodna / cfmoto..honda vycházá nejlépe...já nakonec koupil afriku 1000 bo mi v poměru cena/hmotnost/výkon vycházela nejlépe

na čístění hlavy honda vtx 1300 stříkačka s výfuky cobra nebo vance/hines*smich*

bz*
hodnocení

@xenofob

když už se zabít tak: bikes.suzuki.cz/...

na ty motorkáře mrknu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]