Potreboval bych poradit pri vyberu ojeteho rodinneho vozu (suv, mpv). Me pozadavky: vyssi posez, benzin,obsah aspon 1,6l, cena do 150 000 kc, rok vyroby od 2009. Me tipy jsou napr.: dacia duster, lodgy, vw sharan, touran, nissan qashqai, chevrolet captiva, mazda 5, seat alhambra, altea xl.. Budu rad kdyz napisete sve nazory nebo zkusenosti. Preferuju hlavne vyssi posez a bezpecnost. Nebot jezdit s rodinou v aute, kde je airbag jen ve volantu mi prijde sobecke. Dekuji za tipy.
Mám S-MAX.Doviezol som ho z NL domov.Je to 2.0 benzín 107kW Duratec ktorý Ford vyvíjal s Mazdou.Ročník 2009.Motor skôr vhodný na ľahšie Mondeo.Nájazd za 3 roky 20000km. Mám to s LPG.Prestavba stála 1300e.Spotreba 8.3l LPG Chorvátsko so 460 litrovým strešným boxom,1 bicykel na streche, ďalšie 3 vzadu na nosiči,bagáž 2 dospelí,3 deti.Je to tiché.má to 2 hmotný zotrvačník, reťazové rozvody sa menia po 250 tis.km.Je to jednoduchá atmosféra bez turba.Priestoru jak v obývačke. Súložiť sa dá bez obmedzovania, Kufor-viď mámo koukej na tu jeskyni.vyšší posed, sedačky majú dobré bočné vedenie.Z Holandska som došiel po 1315 km a 16 hodinách len unavený ale nič ma nebolelo.Nevýhodou je kratšie prevody.Je tam 5 kvalt.Pri 110 km/h točí 3200 otáčok,pri 140 je to 4000.Holt je to z doby keď sa razil názor že každý správny chlap potrebuje naftu a kombi.Takže na diaľnicu moc nie.Naftové 2.0/ 103kw má 6 kvalt. V zime slabšie kúri kvôli veľkému oknu v lete je to veľké čelné okno problém.Interiér auta sa prehrieva ako v skleníku, takže nie čiernu farbu a určite nie presklenú strechu to sa uvaríte úplne.Vzduch začne do interiéru prúdiť iba po spustení ventilátora inak je auto akoby hermeticky uzavreté, dokonca sa rosia sklá. Servis bude drahší lebo sú dostupné väčšinou iba originálne ND,tuto to nerobí nejaký Turek ako pre VW group.Za ten čas čo ho máme sa robila GO zadnej nápravy za 490e.Ramená,lôžka pružín,silentbloky,excentre na nastavenie geometrie, geometria,robota. Predtým olej filtre,cena bežná robil som sám.Pozor na koróziu hlavne podvozok a nápravy., tenké plechy na môj vkus,Fábia z roku 2002 mi príde ako tank v porovnaní Fordom a jeho hrúbkou plechu.Lak detto.Inak plusy prevažujú nad mínusmi.Ak Vás čokoľvek napadne pýtajte sa.
Já před rokem koupil Citroen C8. Sice ne pro rodinu, ale pro dvojici důchodců kteří často vozí přátele cestou necestou přes půlku Evropy. Oproti Picassu dost prostoru pro zavazadla (to bylo podstatné pro změnu), Jen je to auto méně geniálně vyřešené neř Picasso, budíky dost chaotické, chybí tam ty různé odkládací krabice pod sedadly. Motorizace - samozřejmě benzín+LPG.
Máš nesmyslné požadavky. Airbag není jen ve volanntu. Kup si oktávku, není víc rodinné auto pro českou rodinu, než právě oktávka. My ji měli, žádný SUV není potřeba. Hlavně ne, pokud na to nemáš limit.
Octavia je nízké auto. Sedím v tom jak v lamborghini. A moje z roku 2000 má bag jen ve volantu. Nevím kde jsi přišel na to, ze na touareg je treba 8x více peněz. Mluvíme o ojetém autě, ne novém. Známý jej sehnal za 250 000.
Auto má airbagy tam, kde sis je objednal. Já si do svého Kamiqa objednal balíček na ochranu posádky. Každý auto to má jinak, takže i nějaký ten tourag muže mít airbag jen ve volantu.
Je jedno co to bude, je to ojetý auto = záleží jak se o to staral předešlý majitel, 10leta Dacie může být v lepším stavu než 8letý bmw. Vyberte co se Vám libí. Jestli chcete konkrétní tip tak toyota 1.6, 1.8 benzín.
Ja mám Seat Alhambru a to sedenie je fakt vysoké. Mama si po operácii klbu nevie vynachváliť nastupovanie na zadné sedadla. Diely lacné a kopec aj použitých lebo tých aut sa vyrábalo veľa.
Váš výběr je každý pes jiná ves. Airbag pouze ve volantu měla auta naposled v minulém století. Pokud jste 4, stačil by Touran. Pokud je vás 5 a víc, tak Sharan/Alhambra. Drtivá většina nabídky budou diesely a často už s DPF. Jediný myslitelný benzíňák je 1.6 MPI v Touranu. Duster za 150 tisíc bude vrak z prvních let výroby. Ještě mě napadá Ford S-Max, Peugeot 807 nebo Renault Espace, ale nevím, jak jsou na tom ze spolehlivostí, o tyhle značky se nezajímám.
Nevím kde vidíte jinou ves. Mluvím o mém aktuálním autě z roku 2000 kde je bag jen jeden. Nevím co složitého je na tom, že chci bezpečné auto. Zatím se mi zamlouvá S Max
Zdravím. Řeším stejnou otazku . Jen mám rozpočet o něco vyšší-200000-220000kč. Mám v hledáčku Citroen Grand Picaso 2ltdi a Pegueot 5008 2ltdi. WV moc nemusím. Chtěl bych auto ve kterém se dá přespat ve dvou lidech a moc se netlačit.
Tak francouze s TDI asi neseženete snadno... pro přespání je ideální twingo. Zmíněné dvoulitry HDI budou dbré, jenom si nejsem jist s tím spaním - sedačky jsou ve francouzích měkké, ale často formované.
Nebál bych se ani jednoho ideálně s Vámi zmiňovaným 2.0 hdi. Po sklopení sedaček je v obou cca 190cm, s nějakou matrací se tam dá ve 2 slušně přespat (pokud zrovna nevěříte 2m). Chce to jen pečlivě vybrat, aby auto bylo ve slušném stavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.