Nejste přihlášen/a.
Nazdar chlapi, je nějaký způsob, jak jednoznačně poznat, zda se jedná o nemrznoucí směs do chlazení motoru, resp. jak 100% rozlišit směs do chladícího okruhu a nemrznoucí směs do ostřikovačů?
Kdysi jsem si do PET flašky naředil tu růžovofialovou nemrznoucí směs do chladiče s destilkou a teď bych trochu chtěl dolít. Na 99% jsem si jistý, že je to kapalina do chladiče, protože do ostřikovačů, co si vybavuji, tak jsem vždy kupoval buď modrou, nebo žlutou. Nicméně, jak jsem zjistil, tak existují i některé kapaliny do ostřikovačů, které jsou růžové, či fialové.
Ta moje směs v PET flašce rozhodně nevoní po citrónech ,podle čichu je to opravdu nejspíše chladící kapalina, ale chtěl bych mít 100% jistotu. Děkuji za Vaše rady.
Je k tomu jednoduchá rada je -v servisu refraktometrem by měli zjistit 100% zda jde o chladicí směs nebo o "saponát" do ostřikovačů!
Nehodlám moralizovat s tím že do PET (předpokládám od limonády!) se nesmí lít cokoliv co poškozuje zdraví. jinak pokud toto udělám ano dělám to také, ale poznačím lihovým fixem (CD-pen) co tam je, nebo po obvodu lahve nalepím krycí pásku a na ni napíšu i tužkou co tam je, no nic stalko se a příště asi budete moudřejší !
Člověk si řekne, že se mu to nemůže stát a bude si to pamatovat...
Takových případů otravy-poleptání už jsem slyšel taky hodně...
Přikresluju tam i lebku s hnáty...
Fridex je na olíznutí sladkej, do ostřikovače voní lihově/ saponátově.
Mmch. mít to v petce a ještě neoznačený - až se k tomu dostane děcko a lokne si tak si následky poneseš celej život. Je fakt takovej problém naředit si to do originál obalu (a označit že to je ředěný)...
Děcko zdůrazňuju, protože nemusí umět číst, vidí šťávu tak si lokne. Tak aspoň tu lepku zkříženou.. Přijede návštěva půjde šmejdit v garáži a je to...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.