Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí směs do chladiče

Od: kapalina odpovědí: 10 změna:

Nazdar chlapi, je nějaký způsob, jak jednoznačně poznat, zda se jedná o nemrznoucí směs do chlazení motoru, resp. jak 100% rozlišit směs do chladícího okruhu a nemrznoucí směs do ostřikovačů?
Kdysi jsem si do PET flašky naředil tu růžovofialovou nemrznoucí směs do chladiče s destilkou a teď bych trochu chtěl dolít. Na 99% jsem si jistý, že je to kapalina do chladiče, protože do ostřikovačů, co si vybavuji, tak jsem vždy kupoval buď modrou, nebo žlutou. Nicméně, jak jsem zjistil, tak existují i některé kapaliny do ostřikovačů, které jsou růžové, či fialové.
Ta moje směs v PET flašce rozhodně nevoní po citrónech :),podle čichu je to opravdu nejspíše chladící kapalina, ale chtěl bych mít 100% jistotu. Děkuji za Vaše rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Fridex je sladkej dej na prst lizni vyplivni
Smes do odstřikovačú je většinou aromaticka a je cejtit lihem
kapalina
hodnocení

A není Fridex, ale jedovatý? Nevím, jak moc, ta trocha na prstu snad neublíží? :)

Je jedovatej taky neříkam že to máš lízat jak zmrzlinu
Davam to lehce na špičku jazyka a plivu

hodnocení

4x

Olíznutí neublíží a když tak zalej 2x panákem vodky.

Nemrzka do ostřikovačů má v sobě saponáty a zaštěrcháním bude pěnit. To chladící kapalina nesmí, protože by snížila účinost chlazení a přenos tepla. Pěna je izolant a kdyby pěnila, tak odejde hlava na přehřátí.

bz*
hodnocení

1x

@kapalina

Nazdar chlapi, je nějaký způsob, jak jednoznačně poznat, zda se jedná o nemrznoucí směs do chlazení motoru, resp. jak 100% rozlišit směs do chladícího okruhu a nemrznoucí směs do ostřikovačů?

ANO JE: VYLÍT A NALÍT KOUPENOU NOVOU,. a máte 100%JISTOTU

kapalina
hodnocení

PS: napadlo mě třeba, že když to zkusím protřepat, tak kapalina do chlazení by neměla moc pěnit, oproti kapalině do ostřikovačů, že?

hodnocení

0x

Je k tomu jednoduchá rada je -v servisu refraktometrem by měli zjistit 100% zda jde o chladicí směs nebo o "saponát" do ostřikovačů!

Nehodlám moralizovat s tím že do PET (předpokládám od limonády!) se nesmí lít cokoliv co poškozuje zdraví. jinak pokud toto udělám ano dělám to také, ale poznačím lihovým fixem (CD-pen) co tam je, nebo po obvodu lahve nalepím krycí pásku a na ni napíšu i tužkou co tam je, no nic stalko se a příště asi budete moudřejší !

kami123

Člověk si řekne, že se mu to nemůže stát a bude si to pamatovat...

Takových případů otravy-poleptání už jsem slyšel taky hodně...

Přikresluju tam i lebku s hnáty...

kapalina
hodnocení

Já jsem to měl na té PET flašce právě napsané lihovým fixem, ale asi se to smazalo. :)
Každopádně jsem si na to dnes nalepil štítek.

asd1
hodnocení

0x

Fridex je na olíznutí sladkej, do ostřikovače voní lihově/ saponátově.

Mmch. mít to v petce a ještě neoznačený - až se k tomu dostane děcko a lokne si tak si následky poneseš celej život. Je fakt takovej problém naředit si to do originál obalu (a označit že to je ředěný)... *zed*

Děcko zdůrazňuju, protože nemusí umět číst, vidí šťávu tak si lokne. Tak aspoň tu lepku zkříženou.. Přijede návštěva půjde šmejdit v garáži a je to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]