Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak shodit zarezlé kolo (po defektu)

Od: alles odpovědí: 18 změna:

Prosím o radu. Přes noc ušla pneumatika. Byla na fest utažená, šrouby bylo problém povolit, ale nakonec se podařilo.

Teď je problém že nemůžu dostat kolo z nápravy. Kolo bylo naposledy sundávané před třemi lety. (dojíždělo se, není velký nájezd...)

Viz fotky.

Zkoušel jsem zezadu poklepat kladivem na pneu a i pomocí dřívka poklepat na plecháč, aby kolo seskočilo, nicméně drží.

Můžete prosím poradit jak ho shodit?

Děkuji moc

Jak shodit zarezlé kolo (po defektu)
Jak shodit zarezlé kolo (po defektu) #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nastříkat spoj petrákem nebo naftou. Větší kladivo, trámek tak 4x4 a řezat do toho po obvodu z druhé strany jako ven. Po chvíli to povolí.

max*
hodnocení

6x
Takove kolo sestrelim 2 ranami vetsim kladivem. Dejte zevnitr drevo a trefte to na disk, 2 rany proti sobe zevnitr disku.
Hlavne at na vas to auto nepadne, radsi podlezte jeste drevem vedle heveru.
Jo, sundat balon z navesu po 200.000 km, tam do toho musite mlatit palici jako hluchy do bubnu.

re4zon
hodnocení

6x
Vratit tam srouby, nechat je lehce povolene a prudce s tim zabrzdit tak v 30kmh. Utrhne se to naprosto bezpecne.

hodnocení

4x
Po gume ne, po rafku dobre mířené rány

hodnocení

4x
Taky jsem se jednou dostal do stádia - když to nejde silou tak to půjde ještě větší silou. Větší paličkou přes drevo.. Ten nápad prsknout to napřed petroleji není špatnej jen s tím nezamastit brzdy.

kare
hodnocení

4x
Zvednout a klepat ze zadní strany pomocí špalíku do ráfku a otáčet kolem. Tohle půjde jako nic, horší jsou stará ALU.

hodnocení

1x

Kde nepomůže rána kladivem, pomůže ještě větší rána kladivem. Pak dobře promazat střed.

praivo*

Napřed je třeba hlavně pořádně OČISTIT veškerou rez a další bordel (přilepenou barvu z kola apod.) - na střed by měl stačit drátený kartáč, na plochu náboje doporučuji malou škrabku (např. z této sady), teprve pak namazat tenkou vrstvou měděné montážní pasty.

makk
hodnocení

1x

Několikrát prostříknout WDčkem, půl dne nechat, zvednout kolo, nastartovat, zařadit 5ku trochu roztočit a dupnout na brzdu (samozřejmě se spojkou).

půl dne nechat...když to jde sundat za 5 minut?

Nemá tam šrouby. Když to udělá, tak si poškodí brzdový kotouč a náboj.

Mě by to napadlo, ale spousta lidí je technicky IQ tykve.

asd1

Si dovedu představit že to v garáži na 5 "trochu roztočí", zadupne brzdu a roztočený kolo vyběhne z auta, skočí nejdřív do zdi, pak do předního vokna pak ještě do zadního *smich*

asd1 a do toho zaklepe manželka:" Pepo, co tam zas děláš?". "Nic, miláčku, poradili mi na netu zadupnout brzdu, abych sundal kolo" :-D

hodnocení

0x

Pokud máš stahovák, tak to můžeš napnout vůči středové hřídeli s maticí. Pak to stejně musíš odrazit kladivem zevnitřku.

velký stahovák, uchytí za díry v disku po obvodě?

007cz
hodnocení

0x
Nikdy jsem po takovém kole nemlatil kladivem, vždy jsem pajzrem zapačil o rameno a disk. Proti gustu...

alles
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi!

Poklepávání přes špalík a otáčení kolem fungovalo.

Ještě jednou díky moc

asd1

Mmch. máš hezky bouchlej ráfek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]