Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Přes noc ušla pneumatika. Byla na fest utažená, šrouby bylo problém povolit, ale nakonec se podařilo.
Teď je problém že nemůžu dostat kolo z nápravy. Kolo bylo naposledy sundávané před třemi lety. (dojíždělo se, není velký nájezd...)
Viz fotky.
Zkoušel jsem zezadu poklepat kladivem na pneu a i pomocí dřívka poklepat na plecháč, aby kolo seskočilo, nicméně drží.
Můžete prosím poradit jak ho shodit?
Děkuji moc
Napřed je třeba hlavně pořádně OČISTIT veškerou rez a další bordel (přilepenou barvu z kola apod.) - na střed by měl stačit drátený kartáč, na plochu náboje doporučuji malou škrabku (např. z této sady), teprve pak namazat tenkou vrstvou měděné montážní pasty.
Několikrát prostříknout WDčkem, půl dne nechat, zvednout kolo, nastartovat, zařadit 5ku trochu roztočit a dupnout na brzdu (samozřejmě se spojkou).
Nemá tam šrouby. Když to udělá, tak si poškodí brzdový kotouč a náboj.
Mě by to napadlo, ale spousta lidí je technicky IQ tykve.
Si dovedu představit že to v garáži na 5 "trochu roztočí", zadupne brzdu a roztočený kolo vyběhne z auta, skočí nejdřív do zdi, pak do předního vokna pak ještě do zadního
asd1 a do toho zaklepe manželka:" Pepo, co tam zas děláš?". "Nic, miláčku, poradili mi na netu zadupnout brzdu, abych sundal kolo"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.