Zdravím prodal jsem auto jedná se o Jeep grand Cherokee 21 let staré. Já ho koupil za 75tisic pak jsem do toho musel koupit startér a bylo to v servisu. Kde to opravili. Jelikoz jsem auto nebylo využité jak jsem původně plánoval tak jsem ho po dvou měsících co jsem ho měl prodal za 83. Teď nový majitel po třech týdnech chce auto vrátit z důvodu že dlbne automat což mě nedělalo i když já stím jezdil asi 3 týdny protože 2 týdny mi stalo před domem. Čekal jsem na startér a pak bylo cca 3 týdny v servisu. Chce mi ho vrátit a nebo mu to mám nechat opravit a nebo to půjde k soudu. Oprava je tam prý za 50 tisíc. Peníze už nemám investoval jsem je jinam. Auto při prodeji zkontroloval tím stylem že ho zajímala kastle a jestli je to v kůži. Já mu řekl co jsem na tom měnil a jaké to má vady. Byla tam nová STK a v protokolu bylo pár akckových závad. Auto si projel vyzkoušel 4×4 a vše v poradku. A že mám smazat inzerat.Pak jsem mu ho držel asi týden protože to neměl jak odvézt udajne. Mezi tím jsem zjistil že to auto přodává dál o skoro 20 tisíc vic a to ho ještě ani nekoupil. Tak že překupník. Nakonec jsem mu ho odvezl protože prý nemá s kým pro to jet. Podepsali jsem smlouvu kde bylo psáno že se podrobně seznámil se stavem vozu a že kupuje věc již užívanou. Že byla provedena zkušební jízda a že jsem ho seznámil se zavadamy o kterých vím jsem mu dal protokol z STK. Co teď stím? Já Perl pro přízpevku ale někde je že auto může vrátit a já stím nic neudělám nebo že když to dá k soudu a nemám notářsky ověřenou smlouvu tak to prohraju nevím jak to chodí tohle je první auto co jsem prodal. Vůbec nevím co teď poslat ho do pr... nebo sehnat 50 litrů a opravit to a nebo si ho vzít zpět za 83litru. Samozřejme peníze už nemám.
Ja bych ho taky slušně poslal do haje koupil ojety vuz a tam se múže stat cokoli Ten přepis bych vyřešil po svém pokud bych zjistil že to nepřepsal tak bych si zjistil kde to auto stojí a pak bych v tichosti pod rouškou noci z toho vozu sebral jednu spzku a dělal mrtvýho brouka Věř že pokud bude chtit byt jen popojet tak to moc rad přepíše
Typicky priekupnik, skusa to predat drahsie, ako od vas kupil a este vas aj pripravit o peniaze za "opravu". Ziadny sud nebude, len to na vas skusa. Ked mu to vyjde 1 z 5 pripadov, ma zarobene.
Díky za radu zítra mu zavolám že má smůlu. No a vůbec nevím jestli to přepsal. To mám zavolat na registr vozidel a nahlásit to nebo se na to zeptat jestli je to prepsany
asd1
Počítej že přepis neřešil, takže rovnou zajdi na odbor dopravy a podej žádost o zápis změny vlastníka (převzít musí, vrátí ti to k doplnění. Nového vlastníka prokazatelně (= písemně na doručenku nebo so datový schránky) vyzvi k součinnosti s přepisem. Dál si úřad bude řešit jeho. Povinnost do 10 dnů, sankce až 50k. Důležité kvůli pokutám.
Jemu vůbec nevolej, jen když se ozve tak ho pošli do háje.
to jako že když pošleš někomu do datový schránky, tak se to automaticky bere jako "doručeno"-přečteno a odpadají starosti s doručením, když někdo záměrně nechce přebrat důležité oznámení třeba i od úřadů?
Ano slevu dostal původně jsem to dával za 85 stim že tam pak dám nějakou slevu. Ukecal mě na 78 a pak když jsem zjistil že už má inzerát za 98 tak jsem chtěl 83.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.