Nejste přihlášen/a.
Ku koncu roka sa mi dostane do rúk budget (cca.7000e) z ktorého uvažujem nad zmenou vozidla.V súčasnosti Fabia 1,4 MPi LPG motor AQW najazdené 348.tis km.
Auto bude primárne na cestu do a z práce,občas viac osôb,rodinné auto neriešim.Tam 38km/domov 38km.Denne do 100km aj s nejakým nákupom+mesto.
Nahradiť by ho mohla O2-1,6MPi,Rapid,F3,Citigo,Eventuelne mimoriadne zachovalá s malým nájazdom O1,F1 ale bavíme sa o takmer 20 ročných autách takže týmto smerom skôr nie.Prestavba na LPG by bola po zakúpení,čiže zachovalé benzínové auto.
Ktoré motory MPi/TSI sú v uvedených autách vhodné na prestavbu.Mám dobrý ohlas na MPI 44/55kW.Ideálne uvedte kód motora.Ako sú na tom s výkonom?(3valce).Životnosť/spoľahlivosť.Ktorý vybrať?Auto opäť na dlhšiu dobu.A veľa veľa km.Skôr defenzívny vyjazdený vodič.
Musí mať tempomat.Takže neviem ako napr.Citigo je s týmto.Páčila by sa mi aj varianta Fabia kombi so 6 kvaltom.
Z novějších motorů by přestavbu měl snést dobře FIRE od Fiatu, asi nejlíp 1,4 8V (V G.Puntu měl 57 kW) ; 16 ventil atmosféra 70 kW (ale i 74, 77)
1,2 se dělala přímo na LPG už výroby, jestli i 1,4 nevim..
Je to spolehlivý jednoduchý motor bez EGR ventilu, proměnnýho časování a podobhých hovadit, klasický 4 válec, jeden z nejlepších malých motorů výbec.. V oturbený verzi uměl sériově 150 koníků
Někdy zabrus na škodovácký fóra jak se to oproti Fiatu vůbec nes... A pořiď si klidně 1,2 HTP 44 kW nebo nějaký první TSI s řetězem a odlehčenýma kruhama, PD naftu s plastovým EGR výměníkem a podobný perly.. Jó Schade etalon spolehlivosti (hádej jak škodovka přišla k týhle přezdívce :D
A už kvůli tomu HTP bych škovce prachy nedal - už při testování museli vědět že to je průsšvihovej motor a stejně to mezi lidi pustili. Pak místo náhradních motorů ze levno na tom ještě rejžovali.
Kde sa vzal tu sa vzal "asd" tu chujoviny s.al.Čo s človekom čo nedokáže pochopiť základnú tému.Je tam okrem iného spomenutá aj Octa 2 s 1,6MPi ( tipujem že aj k tomuto mi milý pane čecháček od Fiatu povie že to je určite 3 valcové HTP).Alebo Sandero ktoré som spomenul v samostatnom vlákne s motorom od Clia 1,2 16V je tiež vlastne ventilátor alebo vysavač.
Urážet si běž jinam.
1,6 MPI - hafo jich s vyšším nájezdem papá olej., moc nejede dost žere. Předělávka na plyn nutná aby tě to nesežralo. Jako nový a po 200 kkm se toho zbavit proč ne, kupovat to s 200 kkm nájezdem už moc chytrá investice neni (pokud auto nedostaneš zadarmo).
Když už tak spíš 1,4 63 kW, to taky sice moc nejede a na 1,4 dost žere, ale aspoň ne ten olej.
Dá se předělat i TSI za stejné peníze okolo 20000kč, plyn se nastaví tak, že se jede zároveň průměrně 80% na LPG a 20 na benzín, aby se chladily vstřikovací ventily.
On asi mluví o přímovstřiku.
Mě se to zdá jako zajímavé téma, tak jsem kvůli tomu založil zvlášť dotaz. poradte.cz/...
Mazat sedla ventilů není nutné , to bylo třeba, když bývávala sedla přímo v litinové hlavě...
Dnes se dělají kroužky z tvrdokovů v alu hlavě.
Nicméně ty srajdy mají smysl pro čištění ventilů a spalovacího prostoru.
Bohuže to nikterak neřeší možnost zadření / ucpání vstřiků, proto je nutný ten přístřik..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.