Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fréza na sníh -nalila jsem do ní starý benzín.Udělala jsem blbost?

Od: boba® odpovědí: 14 změna:

Dneska jsem si chystala frézu na sníh, když vyhrožují že napadá a nalila jsem do nádrže benzín rok a půl starý, který jsem měla v plastovém kanystru. Frézu se mi nepodařilo na zkoušku nastartovat ani na mnoho pokusů. Pravda je, že loni jsem ji nepoužívala, letos na podzim jsem vyměnila olej.

Může být benzín zvodnatělý? Mám ho radši vyměnit? Díky za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Koupit nový benzín a ten starý dostat pryč jak z nádrže, tak z karburátoru. Já do všeho kupuji u Benziny 100 benzín a nemám problém.

hodnocení

3x

Já bych vyčistil karburátor.Bude přicpaná tryska v plovákové komoře.

hodnocení

2x

Benzín má v sobě podíl lihu. Ten váže vodu z vlhkosti ze vzduchu.

Vyměnit, vylít.

Verva 100 na benzině má místo lihu ethyltercbutyletheru (ETBE)

doplněno 25.11.21 21:38:

Pokud bude možnost, tak prvotní start udělej v teple. Frézu ve vytápěné garáži nebo někde v teple doma...

Zvedne to šance na start. A nebo ofoukat horkovzdušnou pistolí a motor ohřát z venku.

hodnocení

1x

Jako první bych zkusil vypustit starý benzín, nalít nový, vyndat fitr vzduchu a do sání stříknout 2- 3 cm3 benzinu. To dost často pomůže nastartovat motor- případně opakovat a po nastartování nechat chvíli proběhnout a vrátit filtr vzduchu.

asd1

Sohlas, a pro ženskou určitě jednodušší do sání než šroubovat svíčku.. Ale stačí spíš míň, tak 1cm3 (1mL)

A v tom sání může jít zalomenou slabou strunou prošťouchnout tryska (opatrně a nic tam nezalomit..)

hodnocení

Děkuju, tušila jsem to. Jen nevím, jak to vyvedu, jsem sama. No holt si musim na to někoho pozvat. Vylít benzín zvládnu, ale čistit nějakou trysku nebo karburátor, to je pro mě španělská vesnice*zmateny*Díky vám.

asd1
hodnocení

0x

Starý benzín udělá dost ale hlavně pokud tam byl benzín s biosložkama tak budou zablemcaný trysky v karburátoru..

= Benzín používej jen bez biosložek (95 má Čepro, nebo některý prémiový paliva..) vhodná je i aditivace VIF ( ten ty srágory slušně rozpouští)..

Jak vyčistit karburátor najdeš návody na webu, nic složitého jen to chce pracovat jemně a pečlivě..

Někdy pomůže vyšroubovat svíčku, fouknout stříkačkou trošku (tak 0,5 mL) - chytne zavrčí a může se to už rozjet..

hodnocení

0x

Benzin určitě vyměnit, ale s tím rozebíráním a čištěním bych nespěchal. Párkrát jsem tohle už u různých sekaček zažil, že po zimě ne a ne nastartovat. Vždy pomohlo takovou sekačku nechat několik hodin vytrucovat a potom chytla. Zpočátku nerada, ale chytla. Vysvětluju si to tím, že ze starého benzínu zůstal v tryskách karburáoru nějaký zaschlý bordel, který se pomalu rozpouští a po několika hodinách, případně druhý den, to jde nastartovat.

Přesně tak, vypustit starý benzín, nalít nový, pořádně nacupovat, párkrát to protočit a ono to chytne.

hodnocení

0x

Úplně nejdríve bych zkusil do sání stříknout trochu startovacího spreje. Tím se nic nezkazí a často to pomůže.

hodnocení

Moc vám všem děkuji, jste hodní:)

hodnocení

0x

Teda musím říct, že jste mě, vážení kolegové rádci docela uvedli v nejistotu. Mám už víc jak 10 let vyloženě low-end sněhovou frézu Proma kasa.cz/... pohání to čínský motor OHV 200ccm. Benzin - díky mírným zimám poslední doby minimálně tři roky starý, lautr obyčejný Natural 95, aditiva a navoněné předražené paliva neliju ani do auta, natož do pracovních strojů. Díky tomuto vláknu jsem očekával rozborku minimálně karbecu, nicméně jsem otevřel palivový kohout, zasunul sytič, dvakrát protočil, zapnul magneto - a co myslíte? Šla na první škubnutí s pravidelností švýcarských hodinek.

Soused poté, co jsme mu vylíčil proč mi fréza udělala radost, vytáhl z kůlny nějakou úplně noname omlácenou potvoru pod vrstvou prach, s tím že stála nejmíň 8 let - a co myslíte? Šla na druhé škubnutí *smich*

Jojo - asi máme u nás, v Opičích horách poctivé benzinky *smich*

Spíše je to stářím motorů , čím starší stroj, tím menší problémy s moderními benzíny. Tříletou sekačku po zimě nastartuju jen s pauzou na "odmočení" karburátoru, starou mrazku vytáhnu z kůlny i po letech a do minuty běží.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

urcite nalit cerstvy benzin, kdyz budete odstavovat frezu po zime tak nalit ASPEN a nechat bezet par minut at se vsude dostane, na dalsi sezonu bude start bez problemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]