Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat 500 hybrid rekuperace

Od: veronika10* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

nesetkal se někdo s tím, že Fiat 500 hybrid přestal rekuperovat? Baterie se vlastně ani nevybíjí (stále stejný stav dobití baterie), ale ani sama zpět nenabíjí. Zmizela mi ikona, která znázorňovala momentální "dobíjení" baterky a ani to tedy "nepřibržďuje.

Npadlo mě, zda to není zimou?

Auto je koupené červnu 2021 nové.

Nesetkal jste se s tím někdo?

Děkuji za odpověď, Veronika

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Když je baterie plná a chladná, rekuperace nefunguje. Až se zahřeje jízdou, bude rekuperovat normálně. Pokud se ani nevybíjí, je chyba jinde.

hodnocení

0x

Já bych se zeptal přímo v servisu Fiat. Je to v záruce, tak ať se starají.

Předpokládám, že zima na to nesmí mít vliv. Auta normálně jezdí i v zimě.

jungheinrich

No nějakaj vliv to asi má, u nás ve firmě zastavila nepříliš velká zima vysokozdvižné vozíky s lithiovou baterkou, jiné vozíky s olovenejma jezdeji vesele zima nezima. Možná je v autech další slnepříjemnost v podobě zahřívání baterie...

Ano, baterie lepších elektromobilů mají nějaký termomanagement. Předpokládám, že hyubrid asi ne, protože to není primární zdroj energie. Ještě malá rada pro tazatelku: Podívejte se do návodu, možná se tam o tom něco píše.

xenofob
hodnocení

0x

nejde jen o rekuperaci, musí to startovat, při rozjedzu by měl být cítit malý kopanec elektormotoru a v rychlostech do 30 km by se měl odpojovat benzinový minimotor...

podle všeho jde o závadu

doporučuji tento šperk vrátit a nahradit toyotou, ta hybridy umí

Nebo hondou,ta je dělá 20 let.

Vidím to spíš na nějaký zádrhel, či jen na nějaké nastavení... Elektroniku nedělal stejně Fiat..

A Toyota, nebo Honda je plně bezporuchová? Není! Nejhorší je být vždy něčím posedlý...

hodnocení

0x
Stímto problémem Vám nejlépe poradí v servise, popřípadě i opraví v rámci záruky.
stanlou

Bohužel v servise moc nepomůžou. Mám uplně stejnou závadu. Někdy to rekuperuje, někdy ne. Celé léto nebo zimu to funguje bez problému, ale na podzim, když začne sichravo, tak to zlobí. V servisu mi řekli, že to nerekuperuje, protože je vybitá hlavní baterie (v mot. prostoru). Až prý bude plně dobitá ta normální baterie, tak to začne rekuperovat a dobíjet tu trakční baterii pod sedačkou. I když jsem nabíječkou dobil do plna tu hlavní baterii, tak stejně ta rekuperace nefunguje. Vůbec nevím, co s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]