Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upadnutí části z přední strany auta

Od: tomm odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit, dnes mi při zatoceni do levotočivé zatáčky něco bouchlo u pravého předního kola. Poté to vypadlo (viz foto). Je to Škoda Fabia 1. Při zkoumání v místě kola atd jsem nic nenašel.
Moje otázka zní - Nevíte někdo, co to je? A hlavně jestli to auto zvládne ještě 4 dny jezdit protože mám moc práce a nemůžu byt bez auta do konce týdne ale samozřejmě nechci nikoho ohrozit. (Auto jede úplně v pohodě i bez toho a nikde nic netluče)

Upadnutí části z přední strany auta

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x

Péro odlomený konec.

Záleží jak je teď opřený o misku, pokud v ní klouzne a vystřelí tak ti klidně blokne kolo a v zatáčce třeba pojedeš rovně..

= opatrně do dílny ano, jezdit s tim normálně NE

Mění se obě strany, dop. Losjovors, Kilen (seveřani, péra umí) a když se v tom hrabe tak rovnou i tlumiče, takky bejvaj za zenitem..

Lesjöfors SWEDEN *srdce*

asd1

jj.

Jo, taky to může být z jinýho auta a tys to jen ulovil.. I když tyhle věci spíš přejedeš předním kolem, to je nadhodí do vzduchu postaví na vejšku a zapíchnou se do zadního kola *smich*

V každým případě bez prohlídky jak to sedí v misce bych s tim nejel jinak než hodně opatrně do dílny... Pozn. materiál tlumiče 2k (Sachs, KYB), péra 2k, ložiska atd (Lemforder) 1k a práce tak na dvě hodiny, + přp. stahováky tak 1k.. V servisu tak 15k *smich*

Myslím, že ta Fábka bude holota. Zrcátka neelektro, takže i okna (jednotky dveří), plastová klička dveří místo chromky.

A my mu tam doporučujeme strop kvalitních dílů na nápravy :-D. Což je ovšem velice správná a jediná cesta pro bezpečnou jízdu ;)

asd1

Podvozku je jedno jestli vozí holobyt nebo plnou palbu. A vzhledem k ceně je blbost dávat tam o pár stovek levnější sr. se čtvrtinovou životností a dost je prakticky nepoužitelných, péra s jinou tvrdostí a auto je o 5 cm jinak vysoký apod., na tlumiči ušetříš tři stovky a za měsíc ti vyteče a i bez vytečení to neni žádná hitparáda., pak ti za pár kkm odejdou čepy, oskákaj se gumy, po dvou letech budeš znova měnit uložení tlumiče atd...

Já jen, víš jak? Pokud si někdo koupí holobyt za cenu 10 000, tak málo kdo pak nakoupí díly za 5-8k.

Znám hodně lidí s holobytama na lpg, co auto ani neumejou a kupují vika a jezdí, dokud jim neupadne kolo.

Ale je to jak píšeš. Nemá cenu o pár korun kupovat sra*kové díly, ale má cenu koupit kvalitu a vědět, že všude dojedu a to je hlavní.

asd1

No, spíš daj do servisu vyměnit jen péra a daj za to 8k *hi*

25.11.21 16:03

*smich*

asd1

Tlumič pérování S/...

Pružina tlumiče p/...

Horní uložení tlu/...

Uložení možná jen ložisko za dvě stovky..

Výměna pružiny a horního uložení stojí v autorizáku 3tis za každou stranu.

fik
hodnocení

6x

Praskla ti pružina. Auto by to 4 dny zvládnout mělo,ale je to pořád otázka

hodnocení

3x
Kus pružiny,servis

hodnocení

2x
Jestli to není z jiného auta, tak Vám praskla pružina.
Chce to servis. Jestli ta pružina sedí jak má, tak to asi chvilku vydrží. Ale na vlastní riziko.

hodnocení

0x

Praskla pružina,tohle je poslední půl závit. Stalo se mi to nedávno také, na Fabii je ta pružina tak šikovně ztvarovaná že pokud se ulomí jen tohle tak zbytek pružiny sedne do misky a není vůbec nic poznat. Dokonce ani auto nestojí nakřivo. Pokud budete jezdit opatrně přes díry a příčné prahy je velká šance že se to vůbec nijak neprojeví. Pokud by pružina vylíla tak roztrhá kolo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]