Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP vozidlo a ŘP

Od: jolanika odpovědí: 16 změna:

Dobrý den mohu poprosit co dělat přišel dopis o nezaplaceném pojištění. Auta jsem tedy majitelka ,ale nemám ŘP. Auto je nepojízdné ani nemá technickou po odchodu manžela ,který auto používal sem tam zustalo stát na zahradě.Jen jsem si husa myslela ,že platí pojištění jelikož ho chtěl opravit a převést na sebe. Je nějaké řešení poskytuje třeba ČKP splátky atd .Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

5x

bohužel, vlastnictví vozidla s řidičským oprávněním nijak neousvisí

jinak v tom dopise je vždy podrobmé poučení, tak se tím zkustě řídit

hodnocení

3x

S ČKP lze domluvit splátky. Musíte ale zavolat, přesně jak je uvedeno v dopise.

Zkrátka nečekat a reagovat. S vozidlem si lehce poradí oprávněná likvidační firma na auta z Vašeho okolí. Vy jen s protokolem a dalšími doklady a značkami dojdete na evidenci a vyřadíte vozidlo z provozu.

Určiě Vám firma poradí, co a kam jít.

mnd®
hodnocení

2x

Sama píšete,že jste majitelkou auta.Takže máte doklady k autu.Tak zavolejte na vrakoviště v okolí a oni odvezou a ekologicky zlikvidujou a dají dokument o likvidaci.S tím potom zrušíte na registru auto a pojistku.S nezaplacením neporadím.To musíte komunikovat s pojišťovnou.V dnešní době se na nějaký chtěl chtěl nehraje...

kami123
hodnocení

1x

V jakém je stavu?

Jak je to dlouho, co se neplatí?

Teoreticky by šlo pojištění i odpustit.

Nejlépe se asi domluvit přímo s CKP.

Měla bys odnést značky do registru, ať se nevystavuješ dalším výdajům.

jolanika
hodnocení

Nevím co na něm je ,ale prý nejezdí technická není .Placené dle ČKP 3 měsíce ,ale pochybuji ,že je placeno ještě déle bývalý mlží

kami123

3 měsíce bych neřešil a zaplatil, zkus tam nejdříve zavolat a vysvětlit záležitost, asi to nepomůže, ale nic za to nedáš.

Kdyby to byl 20 let starý vrak, tak by to bylo něco jiného.

asd1

Mám pocit že nevymáhaj rovnou za celý nepojištěný období ale kouskujou to po těch 3 měsících.. Takže tohle zaplatí a brzy přijde za další 3 měsíce atd.

Manžel odpovídá společně...?

jolanika
hodnocení

Nevím zda odpovídá po rozvodu zustalo mně

asd1

Do rozvodu ano po rozvodu ne...

asd1
hodnocení

1x

Dřív stačilo doložit že "je na zahradě" tj. že není provozované a není povinnost mít pojištěné.. Dnes ale platí že provozované je i na té zahradě pokud není v depozitu = zaplatit musíte. Pokud to je delší dobu, tak můžou být termíny promlčení, to si zjistěte. ČKP s úsměvem může chtít i za období ne které už nemá nárok...

Co nejdřív dejte značky do depozitu (odbor dopravy), ať to nenaskakuje dál..

jolanika
hodnocení

Děkuji všem značky odnesu a poprosím tedy o splátky snad vyhoví

makk
hodnocení

0x

Že nejezdíte a nemáte ŘP není rozhodující. Auto vlastníte, tak musíte platit pojistku. Takže zaplatit musíte. ČKP vám možná nějaký splátkový kalendář dá, ale odhaduji, že výhodnější pro vás bude vzít si normální půjčku.

ckp

Dobrý den, Česká kancelář pojistitelů v případě nutnosti individuálního řešení úhrady v důvodných případech poskytuje možnost uhradit příspěvek do Garančního fondu formou splátek. Tyto splátky je možné rozložit až do 12ti měsíců s tím, že ani v jedné variantě nedochází k navýšení celkové částky, na kterou je Výzva k úhradě vystavena. Tyto splátky tedy oproti případné půjčce nejsou jakkoliv úročeny. V případě dalších dotazů se na nás můžete obrátit na náš e-mail dotazy@ckp.cz.

Česká kancelář pojistitelů

asd1

Individuální důvodný řešení by místo splátek bylo u prokazatelně neprovozovanýho auta sankční poplatek vůbec nevymáhat. Současná úprava kdy auto na značkách je provozovaný i když je roky bez motoru ve stodole je dost sviňárna. Depozit je fajn, ale ven ho vyndáš jen s platnou technickou, takže po opravě z tý stodoly musíš odtahovkou, což u starších plechovek klidně zdvojnásobí hodnotu vozu. Máte chytat auta v provozu bez pojištění a ne jen z kanclu čmuchat v registru a porovnávat co má značky a neni pojištěný.

Kdo si nevšiml změny předpisů a měl na dvoře 50 aut se značkama (bazary, v servisech auta na díly...), tak ten byl zločinec největší, přitom to v provozu opravdu nebylo.

Takže zalezte, šoupejte nohama a nedělejte divadýlko jaký jste lidumilové.

asd, když se v roce 2017 (tuším) novela zákona, kde došlo k této změně, absolvoval jsem desítky debat s politiky z parlamentu a senátu, změna prošla napříč politickým spektrem. V parlamentu byli pro, v senátu nerozhodně. Bylo 10 předkladatelů novely, se všemi jsem mluvil, ale zbytečné. V ČKP měli silnější hlas. Páč šlo o prachy, jejich prachy.

jolanika
hodnocení

Milá ČKP nedělejte se na foru hezkými manžel mi za mou debilitu udělal pohledávku za 100.tis splátkový kalendář na 1 rok je 10,000 měsíčně pro ženskou samotnou s postiženým synem nezaplatitelné a víte proč čekali jste 3 roky upomínky jste neposlali na trvalou adresu nemáte náhled do registru ovyvatelstva od pojištovny rodné číslo i nové trvalé bydliště máte po celé 3 roky ,ale Vy si počkáte.A najednou po 3 letech bingo první obsílka v kaslíku na trvalém bydlišti a už to jede. Pak si to předáte právničce ta je aspon schopná ,ale tu vymáhačskou agenturu vyměnte jelikož tu ještě dnes naháním jednou tam dluh je podruhé né atd,Moje debilita a bývalý partner ani nemluvím ,ale na Vás každého co máte s tímto společenstvím něco společného taky dojde. Týden žiji ,že si to hodím nejlépe pod nějaké auto ,ale chudák řidič xxx hodin přemýšlení jak odejít z tohoto nechutného světa vzít sebou nebo nevzít syna také svinstvo jsem přeci matka. A výsledak milující banka není každej hajzl znají moji bonitu vždy vše zaplaceno a uvěr na splátku 3tis měsíčně. Taklže celá ČKP jděte ,,,, a ještě lhát ,že to řeší právnička a ta mi řekne ,že peníze vymáhá pro Vás splátky jen po Vašem souhlasu a Vy ,že s tím nemáte již nic společného. Aspon se domluvte jste pak za blbce všichni HNUS

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]