Auto se nerozjede Od: fabia 22.11.21 20:15 odpovědí: 17 změna: 22.11.21 21:14 Zdravím, jdu si pro radu. Jedná se o fabii 1 1.4mpi. Když nastartuji motor a zařadim 1 nebo zpátečku atd. tak se auto nerozjede i když motor běží. Řadit kvalty jde pěkně plynule jako vždy, spojkový pedál chodí taky pěkně Když zvednu předek auta a dám ho na špalky a zařadim rychlost a točím kolem tak se motor netoči (řemeny) Neví někdo čím to je? PS auto po výměně spojky
17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3 x
Spojka je stále vyplá, špatně vyměněno.
0 x
Když zvednu předek auta a dám ho na špalky a zařadim rychlost a točím kolem tak se motor netoči (řemeny)
Motor se opravdu točit nebude, ale druhý kolo se bude točit obráceně.
0 x
Zvedni na špalky pouze jedno přední kolo. Tři kola musí být na zemi. Jinak díky diferenciálu nepoznáš nic, jak tu psal někdo.
Zařaď postupně všechny rychlosti a toč tím předním kolem rukama jak volantem a sleduj řemen altíku.
Pak to popiš znovu.
...
Proč se měnila spojka? Zničená převodovka? Blbě namontovaná spojka? Blbě seřízená?
Spojková lamela byla po smrti
Přeci když zvednu předek auta, a zařadim pětku tak otáčím motorem např. Při seřízení ventilů u Felicie
Tak ho nezvedej a na pětku auto postrkuj rukama po silnici.
Nevíš co je diferenciál? Pokud jedno kolo nezabrzdíš a nebo nezamkneš diferák, tak obě kola v luftě neotočí motorem ani náhodou!
Ano to vím. Jedno kolo se pouze zvedá Já si mysslim že by to mohl být špatný pomocný váleček
Ano to vím měl jsem zvedly jen jedno kolo blbe jsem to napsal Myslím si že je spojka stále vypnutá a nebo pomocný váleček nepracuje jak má
Ano, pravděpodobně je stále vypnutá.
Jj napsal jsem to špatně zvedám pouze jedno kolo Já si myslím že při montáži se stala chyba že je spojka nestálé vypnutá a nebo je špatný pomocný váleček
Odpojoval jsi okruh kapaliny spojky?
Odvzdušnil jsi ho?
Neteklo gufero (olej) převodovky nebo kliky na spojku? Jak to tam uvnitř vypadalo?
Únik oleje nebyl žádný Ani žádný únik hydraulické kapaliny. Zkusím ještě odvzdušnit systém to mě nenapadlo
To nemusíš, zavzdušnění bych řešil u stále seplé a poznal bys to na pedálu.
Spíš zkus sundat píst a vyzkoušet zda je stále rozeplá. Podle mne ano.
Taky se mu to mohlo šprajcnout a při montáži se při nasazování převodovky spojka vypla, jak převodovku nasadil a teď je to šprajcnuté a pomůže jen rozborka.
0 x
namazal jsi komínek po kterém jezdí ložisko spojky?
namazal jsi tisícihran mrkve po kterém klouže lamela spojky?
Je na to vysokoteplotní vazelína na spojky. Suché to být nesmí.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.